Bedelli askerlik son yıllarda ülkemizde büyük tartışmalara neden olan bir konu. Bazı kesimler bedelli askerliğin kaldırılması gerektiğini ve her Türk gencinin askerlik yapmasının zorunlu olmasını savunurken, bazıları ise uygulamanın doğru olduğunu düşünüyor.

Bu tartışmalar devam ederken bedelli askerlik yapmayı düşününlerin en büyük merakı ise şüphesiz bedelli askerliğe her 6 ayda bir gelen zam sonrası bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı yönünde.

Bedelli askerliğe zam son olarak Temmuz 2024'de gelmişti. O tarihte memurlara yapılan zam oranı tutarında bir zam yapılan bedelli askerlik ücreti 182.609 liradan 217.871 liraya çıkmıştı. Bu da yaklaşık 25 bin TL'lik bir zam anlamına geliyordu.

Satsuma mandalinada ihracat hedefi 150 milyon dolar Satsuma mandalinada ihracat hedefi 150 milyon dolar

Yıl sonunun yaklaşması nedeniye bir kez daha gözler bedelli askerliğe gelecek olan zamma çevrilmiş durumda. Bedelli askerlik ücretini en çok etkileyenlerin başında şüphesiz ülkemizdeki enflasyon geliyor.

Aralık ayı enflasyonu 3 Ocak 2025'te açıklanacak. Enflasyon oranı, memur maaşlarındaki değişimler ile birlikte hesaplanarak yeni bedelli askerlik ücretini ortaya çıkaracak.

Ekonomistlerin tahminleri ve beklentileri yaklaşık olarak Temmuz ayındaki gibi 25 bin TL'lik bir zam olması yönünde bu da Ocak 2025'ten sonra bedelli askerlik ücretinin 242 bin TL civarına gelmesi anlamını taşıyor. 

Muhabir: Erdinç Alkan