Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma merasimiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı’ndan Hava Piyade Üsteğmen İsmail Zülü, törende yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki önemini vurguladı. Zülü, konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan zaferin, milletin bağımsızlık iradesini tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

10F2271C 2665 4C80 A33E A6Beb58F22D8

Tören, Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Taha Altınoluk’un “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirini coşkulu bir şekilde okumasıyla devam etti. Altınoluk’un bu duygulu performansı, törende bulunanlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi ise törene renk kattı. Halk oyunları ekibi, geleneksel kostümleri ve enerjik performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Gösterinin ardından tören sona erdi.

Akhisar’da 3 gündür süren su kesintisi için Başkan Zeyrek açıklama yaptı! Akhisar’da 3 gündür süren su kesintisi için Başkan Zeyrek açıklama yaptı!

1D4F24B5 9883 41Df B0Da Fea5958E85Aa
Törenin bitiminde, Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar Şubesi ve Eğitim İş Sendikası Akhisar Temsilciliği, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Bu anlamlı etkinlik, Atatürk’e ve bağımsızlık mücadelesine duyulan saygının bir ifadesi olarak gerçekleşti.

Df14D01B 9Bed 43F1 A215 167E80D7213B

Törene katılanlar arasında Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya ve diğer protokol üyeleri yer aldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Akhisar’da halkın yoğun katılımı ve coşkusuyla kutlandı. 

Muhabir: Pınar Gezici- Erdinç Alkan