Türkiye’de bir kült lideri olarak tanınan ve birçok suçtan hüküm giyen Adnan Oktar kimdir? Andan Oktar’ın eşi kim? Andan Oktar’ın çocuğu var mı? Adnan Oktar öldü mü? Adnan Oktar şimdi ne yapıyor? gibi sorularla merak ediliyor.İşte tüm bu soruların cevaplarını haber içerimizde bulabilirsiniz.

Adnan Oktar kimdir?

Adnan Oktar kimdir (1)

Cinsel istismar, şantaj, tehdit ve casusluk gibi birçok suçtan aranan ve tutuklu yargılanan Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğmuş ve aslen çerkes asıllıdır. Gerçek adı  Adnan Arslanoğulları olduğu bilinmektedir.

Basında yayımlanan, askerliğe elverişli olduğuna dair Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi tarafından verilen resmi belgelerde adının Adnan Oktar olarak görünmektedir.

Adnan Oktar, babasını çok küçük yaşta kaybetmiş ve yaşamını annesi ile birlikte devam ettirmiştir.Oktar, eğitim hayatını ise ilkokulu Ankara'da, ortaokulu Cebeci'de, liseyi Kurtuluş'ta tamamladı. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul'daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık bölümünü kazanan Oktar bir süre sonra okuldan ayrıldı ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih bölümüne girdi.

Üniversitesi eğitimini yarım bırakan Oktar, İstanbul'a yerleştikten sonra İslami tebliğ faaliyetine başladı. Yıllar içinde genişleyen bir cemaat meydana getirdi. Adnan Oktar, fahri başkanlığını yürüttüğü Bilim Araştırma Vakfı  tarafından yapılan yayınlarla İslami camiada hızla adını duyurdu. Hatta dönemin birinde Milli Gazete ve Akit gazetesinde yazılarınıda yayımlattı.

Cemaatinde bulunan kişilerin arasında Ahmet ismini de kullanmış olan Adnan Oktar, onlara biyolojik evrim, masonluk, ateizm, materyalizm, satanizm, komünizm, faşizm ve Siyonizm  karşıtı görüşlerin savunulduğu kitaplar ve belgeseller hazırlatmış, bunları Harun Yahya ve Cavit Yalçın Müstear adlarıyla yayımlatmıştır.

Yayımlanan bu kitapları kendisinin yazdığını ileri sürsede, gerçekte hiçbir kitap yazmamıştır. Adnan Oktar'ın eski takipçilerinden olan Emre Yaşar Ertüzün, Oktar'ın hiçbir konuda bilgisi olmadığını ve yayımlanan kitapların siyasi bölümlerinin Mustafa Akyol tarafından yazıldığını ileri sürmüştür.

Adnan Oktar kendi grubuna bağlı olan internet siteleri, TV ve değişik yayın kanallarıyla Mehdilik, Mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman ve Kur'an mucizeleri gibi konularda yayın yapmaktaydı. Oktar'ın bu yayınlarında özellikle Mehdi ve evrimle ilgili konular dikkat çekmekteydi. 

Adnan Oktar, hoca veya alim olduğunu değil aksine cahil ve sıradan bir kişi olduğunu, bu konuları öğrenerek toplumla paylaşmak ve toplumun gündemine getirmek istediğini ifade etmiştir.

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de!

2012'de masonluk karşıtı tavrının tam zıttı bir konuma geçerek mason olmak için girişimlerde bulunmuş daha sonra 33. derece masonluğa kabul edildiğini A9 TV'de duyurmuştur. Bunun için ise 1 milyon 50 bin euro ödediği iddia edilmiştir. Ancak Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locasından gelen açıklama ile; Oktar'ın mason olabilmesinin mümkün olmadığını ve derneğe hiçbir zaman kabul edilmediğini açıklamış ve iddiaları yalanlamıştır.

Adnan Oktar kaç tane Kediciği var? Adnan Oktar kedicikleri ne mezunu?  haber içeriğine ulaşmak isterseniz link üzerine tıklayıp sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Andan Oktar’ın eşi kim? Andan Oktar’ın çocuğu var mı?

Andan Oktar’ın eşi kim Andan Oktar’ın çocuğu var mı

Adnan Oktar'ın yaşamı boyunca hiç evlenmemiş ve bu süreçte çocuk sahibi de olmamıştır.

Adnan Oktar yahudi midir?

Adnan Oktar yahudi midir

Adnan Oktar yahudi olup olmadığı ise merak ediliyor.Peki onca suç işlemiş örgüt lideri yahudi mi? Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğmuş ve aslen çerkes asıllıdır. Yahudi olduğuna dair bir kaynak bulunmamakla beraber soy ağaçlarına baktığımızda Yahudi olma ihtimali yüksek olabilir fakat yakın tarihlerine baktığımızda böyle bir bilginin gerçek olduğu söz konusu değildir.

Adnan Oktar'ın annesi nereli?

Adnan Oktar'ın annesi nereli

Küçük yaşta babasını kayettikten sonra yaşamını annesi ile birlikte Ankara'da devam ettiren Adnan Oktar, küçük yaşından itibaren bazı topluluklarda bulunmuş bir nevi kendi geleceğinin de temelini atmaya başlamıştır. Yıllar içinde kurduğu tarikat birçok kişiye para imkanı sağlamış ancak sonunda kötü olaylara sebep olmuştur. Adnan Oktar kedicikleriyle tanınmış kendi tarikatını kurmuştur.

Adnan Oktar öldü mü? 

Adnan Oktar şimdi ne yapıyor

Türk kült lideri Adnan Oktar 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Adnan Oktar, 1980’li yıllardan beri mehdiyet inancını savunan ve kendi adıyla anılan bir kült'ün başında yer alıyor. Oktar ve kült üyeleri, zengin aile çocuklarını ailelerinden kopararak, cinsel istismar, şantaj, tehdit ve casusluk gibi birçok suç işlemiş ve bu işlediği suçlar nedeniyle 2018 yılında gözaltına alınan Oktar, ilk yargılamada sonucunda çıkan kararla 1075 yıl üç ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Ancak bu karar 2022’de Yargıtay tarafından bozuldu ve yeniden yargılanan Oktar, bu sefer 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırıldı.2023 yılında alınan bu karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onay gördü ve Adnan Oktar Erzurum cezaevine sevk edildi. 

Adnan Oktar’ın kült' ünün nasıl bir cinsel istismar sistemi kurduğu hakkında yargılanan kült üyelerinin ifadeleri ise dijital deliller ve ses kayıtları ile ortaya çıkarıldı. 

Adnan Oktar hastalığı bağırsak yığını nedir? Bağırsak yığını hastalığının belirtileri nelerdir?   haber içeriğine ulaşmak isterseniz link üzerine tıklayıp sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Adnan Oktar şimdi ne yapıyor?

2022 yılında Edirne' den alınarak Erzuruma nakledilen Adnan Oktar, yeniden yargıma sonucunda 17 kasım 2022 de 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Oktar önce metris cezaevine ardından Edirne F tipi kapalı cezaevine gönderilmiştir. 24 ayrı suçtan hüküm yiyen Oktar, 1075 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıdı.

Adnan Oktar hapisten çıktı mı? Adnan Oktar tahliye oldu mu?

Adnan Oktar hapisten çıktı mı Adnan Oktar tahliye oldu mu

Mahkeme kararı ile dosya, İstinaf Mahkemesi'ne taşındı ve tekrar incelemeye alındı. İncelemesi tamamlanan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemece sanıklar hakkında verilen kararı onayladı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, kararında bu şirketlerin suçun işlenmesinde araç olarak kullanıldığına, suça dahil olan varlıkların ve gelirlerin suçla ilişkilendirildiğine dair yeterli ve somut kanıtların mevcut olduğunu belirtmiş ayrıca, bu varlıkların suçun temelini oluşturduğu belirtmiştir. Dolayısıyla, sanıkların ortak olduğu şirketler el konularak TMSF'ye devredilmesi kararı verilmiştir. 

Kararda, delillerin ve işlemlerin eksiksiz olduğuna dair değerlendirmenin yerinde olduğu ve istinaf başvurusunun reddedildiği bildirilmiştir. İstinaf Mahkemesi, Adnan Oktar'ın da aralarında olduğu 14 sanığın 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, 73'ü tutuklu 215 sanığı davada onayladı.

Mahkeme heyeti tarafından sanık olarak tutulan  Adnan Oktar'ı örgüt yöneticiliği, cinsel istismar, eğitim hakkının engellenmesi, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve kişisel verilerin kaydedilmesi gibi suçlarından hakkında toplam 891 yıl hapis cezasına çarptırmıştır. Örgüt lideri olan Oktar, diğer sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Mahkeme, diğer sanıklar için de ayrı ayrı 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmiştir.

Adnan Oktar kediciklerinden itiraf...

Yıllardır A9 kanalında yayın yapan Adnan Oktar öldü mü? Adnan Oktar şimdi ne yapıyor? gibi sorularla merak ediliyor. Küçük kız çocuklarını cinsel istismara zorlayan örgüt lideri Adnan Oktar, 140journos'un 'Kedicik' belgeseliyle birlikte yeniden gündeme geldi ve kadınlara yaptıkları işkenceler herkesi hayrete düşürmüştü.

Adnan Oktar öldü mü

Şimdilerde ise Adnan Oktar'ın kediciği olan ve 10 yıl evin bir odasında yıllarca hapis hayatı yaşattığı ortaya çıktı. 90'lı yılların başında örgüte katılan Canan Kütahnecioğlu'nun Adnan Oktar'ın verdiği talimatlarla esir hayatı yaşadığını itiraf etti.

Kütahnecioğlu, örgüt içine girmesinden bir süre sonra Ali Suat Kütahnecioğlu'yla evlendiriliyor.Yağılan bu evlilikden çift bir çocuk sahibi oluyor ve bir süre sonra da Oktar, anne ve çocuğun görüşmesini yasaklıyor.

Adnan Oktar, Canan Kütahnecioğlu'nun kimseyle görüşmeyecek talimatını veriyor ve Kütahnecioğlu, bir örgüt evinin odasında tek başına 10 yıl boyunca kalıyor.Bu süre içinde Kütahnecioğlu ile görüşmek, konuşmak ve hatta göz teması bile kurmak yasaklanıyor. Tüm yaşadıklarını itiraf eden Kütahnecioğlu, Oktar'ın sistemine karşı geldiğim için bu muamelenin uygulandığını söylüyor.

Adnan Oktar'ın eski hali 

Adnan Oktar'ın eski hali

Adnan Oktarın son hali

Adnan Oktar son hali

Adnan Oktar öldü, şimdi ne yapıyor yazımızın sonuna geldik. Sizde görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hatice Zeybek