Ak Parti'de kongre takviminin netleşmesinin ardından Sarıgöl'de adaylarda belli olmaya başladı. İlçenin sevilen simalarından olan Mehmet Akif Sarıhan, yaklaşmakta olan olağan kongrede Ak Parti Sarıgöl ilçe Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.
2001 yılında partinin kuruluşunda yer aldığını ve Gençlik Kollarında aktif görevlerde bulunduğunu belirten Sarıhan, ''AK partin vizyonunu ilçeme yansıtmak için aday oldum'' dedi. Sarıhan," Ak parti Sarıgöl'de ilk kurulduğunda partide aktif görevlerde bulundum. 13 yıldır ilçede Anadolu Ajansı muhabirliği yapıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vizyonuna inandığım ve ilçemin kalkınmasına fayda sağlayacağımı düşündüğüm için aday oldum. Mesleğimden dolayı geniş bir çevreye sahibim. Sarıgöl'ün sorunlarını ve neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum''dedi.

Dedem milli mücadele döneminde öncüydü
Dedesi Etem Hoca Sarıhan'ın Sarıgöl'de Milli Mücadele döneminde öncülük ettiğini hatırlatan Sarıhan ''Dedem 1919 yılında Alaşehir Kongresinde Sarıgöl delegesi idi. Milli Mücadele döneminde ilçeye öncülük etti.  Daha sonra Cumhuriyetle beraber Sarıgöl'de Belediye Başkanlığı yaptı. Sarıgöl'ün zor dönemlerinde elini taşın altına koydu. Bende Sarıgöl'ün kalkınması için elimi taşın altına koyup Ak Partinin vizyonunu ilçemize yansıtmak için yola çıktım. Allah nasip eder büyüklerimizde takdir ederse partimi ilçemde en iyi şekilde temsil edip ilçemi kalkındırmak için canla başla çalışacağım"ifadelerini kullandı.

Sarıgöl'de kedi kurtarma operasyonu Sarıgöl'de kedi kurtarma operasyonu

Kongre sürecinin başlamasıyla birlikte, Mehmet Akif Sarıhan’ın açıklamaları ilçede büyük yankı uyandırdı. AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanlığı için yapılacak olağan kongre büyük bir merakla bekleniyor.

Muhabir: Erdinç Alkan