Akhisar’da bugün saat 10.00’da başlayan programda Akhisar Adliye binası girişinde 2024 - 2025 yılı Adli Yıl Açılış töreni düzenlendi.

Törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Akhisar Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Tiryaki, Manisa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Meriç, hakim, savcı, avukat ve adliye personeli katıldı.

Whatsapp Image 2024 09 02 At 12.14.45

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı yapan Manisa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Meriç, “2024 - 2025 yılı Adli Yıl Açılış programımıza hoşgeldiniz.

Ülkenin en büyük hukuk kurumlarından birisi olan ve “ Manisa’ da Baro Var “ sözü ile hukuk dünyanda ve aziz milletimizin kalbinde saygın bir yer edinen Manisa Barosu adına hepinizi saygı ve içten duygular ile selamlıyorum. Hepiniz bu kutlu adalet gününe hoşgeldiniz. 

Ak Parti İlçe Başkanı Sözcüer'den Su Kesintileri İçin Sert Açıklama! Ak Parti İlçe Başkanı Sözcüer'den Su Kesintileri İçin Sert Açıklama!

EVRENİN RUHU OLAN ADALETİN GÖLGESİNDEYİZ

Bilge bir deyişle, evrenin ruhu olan adaleti tarih boyunca özümsemiş ve bu erdemin varlığı için gövdesini, aklını, yüreğini ortaya koymuş tüm adalet emekçilerini saygı ile anarak başlamak istiyoruz bu adli yıla.

Sizlerin varlığı ile vücut bulan ve ruhu evrende egemen olan adaletin nasıl bir yüksek şuur olduğunu tekrar hatırlatarak başlamak istiyoruz bu adli yıla.
Aziz bir milletin aziz ve bilinçli fertleri olmanın onuru ile, Türk Milletinin evvelden ahire uzanan kızıl elması olan adalet dağıtma idealinin idraki ile başlamak istiyoruz bu adli yıla.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve kuvay-ı milliye inancı ile bu aziz milletin bu topraklara vatanımı vermem diyen direnişi ile kurtuluş mücadelesi verip adaleti rapteden milyonlarca ruha selam durarak başlamak istiyoruz bu adli yıla.

Değerli hazirun unutulmamalıdır ki adaletin ruhunun gölgesindeyiz ve bu gölgeden sesleniyoruz dünyaya. Avukat, Hakim, Savcı, Adliye Emekçilerimiz ile bu ruhun önemini bilerek bilgi, fikir, emek ve adil kararlar ortaya koyup bu ruhu yüceltmeye devam etmeliyiz.

HUKUK DEVLETİ HEPİMİZİN SİGORTASIDIR. 

Herkesin tek güvencesi olan hukuk devletini tüm uzuvları ile korumak bize bu aziz millet tarafından verilmiş şerefli bir görev ve kutsal bir emanettir. 

Hiçbir makamın, hiçbir grubun hukukçulara efendi olamayacağı ve hukukçuların köle kullanmadığı bir tarihsel misyonun temsilcisiyiz. Devletin temelinin adalet olduğunu unutmadan, Kutlu Devletimizin ve gözbebeğimiz Cumhuriyetimizin bekasını ancak adaletle ayakta tutabiliceğimizin bilincindeyiz.

Bu sebeple adalet görevini hakkıyla yerine getirirken attığımız her gerçek adalet adımı aynı zamanda bu kutsal değerlere yeniden sadakatle sarılmaktır. 

AVUKATI HİÇE SAYAN VE GÖRMEZDEN GELEN YARGILAMA FAALİYETLERİ GERÇEK BİR YARGILAMA FAALİYETİ DEĞİLDİR. 

Bugün her alanda ve masada savunduğumuz ve desteklediğimiz gibi hakim ve savcıların özlük haklarının güçlü olması gerektiği yönündeki görüşümüzün diğer yargı bileşenleri tarafından da aynı tutarlılık ile avukat meslektaşlarımız için de mesleki, ekonomik, sistemsel ve özlük haklar boyutunda desteklenmesi ve savunulması gerekmektedir.

Üç kurucu unsurun haklar konusunda eşit bir şekilde ele alınması gerekmektedir. Bu yıl uygulanacak olan ve baro olarak bizim de üzerinde büyük emek verdiğimiz meslek sınavı bu yönü ile çok önemli bir adımdır. 

Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın, kamuda görev yapan, CMK görevi yapan, adli yardım için emek veren, duruşmada ve halkın içinde adaleti temsil eden avukatların sorunlarına çözüm aramak ve çözüm üretmek aynı zamanda adaleti korumak ve ayakta tutmaktır.

Avukat yargının üç temel öğesinden biridir ve eksikliği temelden çöküşe sebeptir. Avukatın zayıflatıldığı her sistem kolonu kesilmiş, malzemesi çalınmış bir inşaat gibi çöküşün davetçisidir. Avukatsız yargılama bir kandırmacadır. Ancak ve ancak savunması da güçlü olan bir yargı, gerçek ve nitelikli bir yargıdır. 

BAROMUZ MÜZAKERENİN VE MÜCADELENİN ÖRNEK KURUMUDUR. 

Bugün Manisa Barosu; Otuz altı konferans, emsalsiz staj eğitimi programları, adalet bakanlığına rekor başvuru, yasa değişiklikleri ve yargı paketlerinde belgelerle varolan katkı, avukat haklarında gece gündüz anında müdahale eden ve yalnız bırakmayan anlayış, avukata karşı şiddette cesur ve etkili duruş, ülkede avukatlık raporu gibi nitelikli tarihsel eserler ortaya koyan yönetim bilinci ile TBMM, Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, tüm yargı camiası, üniversiteler nezdinde güçlü bir yerdedir.

 Manisa Barosu, “ Önce müzakere ve sonra mücadele “ ilkesi her haksızlığın karşısında ve her hakkın yanında “ Manisa’ da Baro Var “ güvenini herkese veren, imzası kıymetli bir hukuk kurumudur. 

MANİSA BAROSU BİR CUMHURİYET KURUMU OLARAK BU ÜLKENİN VİCDANIDIR. 

Manisa Barosu, bu adli yılda da Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet, Evrensel değerler ve evrensel hukuk, meslek etiği ve meslek mücadelesi, herkes için adalet ve herkes için hukukun üstünlüğü mücadelesini ve çizgisini kararlılıkla sürdürecektir. 

Bir Cumhuriyet kurumu olarak Aziz Türk Milletinin kalbinde büyük bir yer edinen baromuz, Cumhuriyete, millete ve köklere sadakatle hareket etmekten onur duymaktadır.

Manisa Barosu dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerinin, işbirlikçilerinin, gaflet, delalet ve ihanetin karşısında duracak şuurdadır. Manisa Barosu Mustafa Kemal Atatürk’ ün izinde yolcu, cumhuriyetin ve şanlı albayrağın bekçisi, adaletin ve savunmanın gururu, milletin umududur. 

Manisa Barosu bu adli yılda da ulaştığı örnek ve saygın hukuk gücü ile Anayasaya, avukatlık mesleğine ve hukukun üstünlüğüne sadakat ve yeminle yoluna devam edecektir. Dün olduğu gibi yarın da mesleğimiz için öncü olacak ve hukukun sarsılmaz kalesi olmaya devam edecektir. 

Bu inanç ve yüksek bilinç ile bir kez daha sizleri saygı ile selamlıyor, yeni adli yılın başta hakim, savcı ve avukat meslektaşlarımız ile hukuk camiamız olmak üzere herkes için başarı, mutluluk ve adaletle dolu bir yıl olmasını dilerim” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 02 At 12.14.47 (1)

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Tiryaki de günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.
Son olarak söz alan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, “2024-2025 Adli Yıl Açılışına teşrif etmenizden dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizleri en içten duygularımla ve saygıyla selamlıyorum.

Adalet, eşitlik ve kardeşlik duygularının somutlaştığı, barışın ve refahın arttığı bir yıl olması dileğiyle yeni adli yılı açıyorum. Geçmiş yıllarda kaybettiğimiz meslektaşlarımızı, yargı şehitlerimizi, depremde yitirdiğimiz yurttaşlarımızı, vatanımız uğruna can veren güvenlik güçlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

Kahraman ordumuzun tarihe altın harflerle yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını ile aziz şehitlerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum.

Toplumlarda devlete duyulan ihtiyaç, adalete olan ihtiyaçla bağlı olarak gelişmiştir. Adalet, toplumsal ihtiyaç olarak devletin varlık sebebini oluştururken, bir vicdani güç olarak da; meşruiyetinin kurucu unsuru ve sınırlarının belirleyicisi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Atatürk de bu durumu, “İstiklal, istikbal, hürriyet, her şey adaletle kaimdir” sözleriyle ifade etmiştir.

Adalet duygusu ve adil olma gerçeği ve sorumluluğu ile oluşan ve oluşturan bireylerle devlet arasındaki bağlar, ahlaki, değerler ve toplumsal beklentiler doğrultusunda olan en ciddi bağımsız etkileridir.

Devletler, hangi esas üzerine kurulursa daha sağlıklı yaşarlar ve daha uzun ömürlü olurlar?

Bu soruya, devletlerin siyasi sistemleri, toplumların ekonomik ve sosyal koşulları, iklimleri gibi coğrafyalarındaki farklılıklara rağmen hep aynı cevap verilecektir; Hukukun üstünlüğü.

Adaletin etkin ve zamanında gerçekleşmesi için fedakârca görev yapan Hakim, Cumhuriyet Savcılarımız ve Avukatlarımız ile tüm yargı teşkilatımızın yeni adli yılını kutluyor, 2024-2025 Adli yılının hukuk camiamıza, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 02 At 12.14.47Whatsapp Image 2024 09 02 At 12.14.47 (2)

Muhabir: Pınar Gezici-Erdinç Alkan