Türk Veteriner Hekimleri Birliği Manisa Veteriner Hekimler Odası'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

BİR MESLEK MENSUBUNUN YAPTIĞI YANLIŞ, MESLEĞE MAL EDİLMEMELİDİR

Bazı haber sitelerinde yer alan "Akhisarda bir Veteriner Kliniğinde miadı geçmiş ilaç skandalı" başlıklı haberde, Akhisar'da bir Veteriner Kliniğinde miadı geçmiş ilaçların yer aldığı ve usulsüz etiketleme yapıldığına dair iddialar yer almaktadır. 

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Akhisar ilçesinde bir veteriner kliniğinde gerçekleşen olay hakkında kolluk kuvvetleri ve ilçe tarım ve orman müdürlüğünce gerekli inceleme ve tahkikat yürütülmektedir ve süreç Veteriner Hekimleri Odamız tarafından yakından takip edilmektedir. 

MENFUR OLAYI TÜM MESLEK CAMİASINA MAL ETMEK YANLIŞTIR

Sosyal medya ve basında yer alan haberlere yapılan yorumlarda menfur olayın tüm hekimlerimize mal edildiğini ve mesleki itibarımıza zarar verdiğini görmek bizleri üzmüştür. Veteriner Hekimlerimiz, bizlere gıda üreten çiftlik hayvanlarımıza ve can dostlarımıza müdahale ederken ve ilaçların sağlıklı bir şekilde uygulanması noktasında son derece hassasiyet göstermektedirler. Miadı geçen ilaçlar ile ilgili prosedürler bellidir ve kliniklerimiz bu prosedürlere uyarak miadı geçen ürünlerin imhasını gerçekleştirmektedirler. 

Basında yer alan ve bahsi geçen Veteriner hekim ve Kliniği hakkındaki ilk  tahkikatta edindiğimiz bilgiler ışığında odamızca da Mesleki mevzuatlarımız gereği inceleme başlatılmıştır.

MESLEKİ İMAJIMIZI ZEDELEYEN MESLEKTAŞIMIZ DAHİ OLSA GEREĞİNİ YAPARIZ

Bahse konu bu münferit olayın veteriner hekimler ve veteriner hekimlik mesleğinin imajını zedelemesine asla izin vermeyeceğimizi ve sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruz.

Manisa'da askeri düğün salonuna yıldırım düştü Manisa'da askeri düğün salonuna yıldırım düştü
Muhabir: Serkan Özcan