AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanlığında kongre hazırlıkları son sürat devam ederken daha önce adaylığını açıklayan Akif Sarıhan, “İlçe başkanlığı için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Pusula ve listem hazır

Listesini ve oy pusulasının hazır olduğunu belirten Sarıhan, ''Yaklaşmakta olan Ak Parti ilçe Başkanlığı kongresine ben ve ekibim hazırız. Adaylığımın sonuna kadar arkasındayım. Oy pusulalarımız hazır. Parti delegelerimizin vereceği karara saygımız sonsuz. Kendime ve ekibime güveniyorum.''dedi.
Seçildiği takdirde çözüm ve kalkınma  odaklı  siyaset izleyeceklerini  belirten Sarıhan, ilçenin  kronik  sorunlarını çözüme kavuşturmak için  çalışacaklarını  belirtti. Sarıhan, ''İlçede su kıtlığı ve hastanede yaşanan teçhizat sıkıntısı önceliklilerimizden. İlçemizi ihtiyaçlarına  yönelik yapacağımız atılımlarla daha yaşanabilir bir hale getireceğiz" diye konuştu. 

Sarıgöl CHP'den Ankara çıkarması Sarıgöl CHP'den Ankara çıkarması

Ak Parti 2. defa seçimli kongreye gider mi?

Yerel seçimler sonrasında teşkilatları yenilemeye giden Ak Parti'de geçtiğimiz günlerde Manisa'da 6 ilçe başkanının istifası istenmiş ve yerlerine yeni ilçe başkanları atanmıştı. 
İstifası istenmeyen ilçeler arasında bulunan Sarıgöl'de ise son kulis bilgilerine göre mevcut Başkan Nihat Demirci ile yola devam edeceği konuşuluyor.  Ancak, adaylığını açıklayan isimlerden Akif Sarıhan'dan gelen son açıklama ''Ak Parti Sarıgöl'de 2. defa seçimli kongreye mi gidecek'' sorusunu gündeme getirdi.

Atama usulü ve tek aday ile kongre yapma geleneği olan Ak Parti'de daha önce Sarıgöl'de 2014 yılında ilk kez iki adaylı seçimli kongreye gitmiş ve 5. olağan kongre Muhammet Toy ile Ali Şengel arasında gerçekleşmişti.

Muhabir: Erdinç Alkan