Alaşehir'de korkutan kaza: 2 yaralı Alaşehir'de korkutan kaza: 2 yaralı

Olay, Kavaklıdere Mahallesi Atatürk Ortaokulu'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 5-A öğrencisi 11 yaşındaki Mert Kaymak, Beden Eğitimi dersinde ısınma çalışmaları yaparken birden yere yığıldı. 

Can Kurtaranlık ve ilk yardım belgesi sahibi olan Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni Berkay Ali Akkaya, yere düşen çocuğa müdahale ederken çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 11 yaşındaki Mert Kaymak, Özel Sarıkız Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 11 yaşındaki çocuk kurtarılamadı. Mert Kaymak’ın kalp krizi şüphesiyle vefat ettiği belirtilirken, cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıbba gönderildi.

Öte yandan acılı baba Rıfat Kaymak iki arkadaş arkadan giderken yere yığılmış, müdahale etmişler ama, kalbi cevap vermemiş, bütün bildiğimiz bu, dedi. 

Olayla ilgili olarak Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; ''Alaşehir Kavaklıdere Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden 5/A sınıfı öğrencisi Mert Kaymak okulda beden dersi esnasında aniden yere yığılmıştır. Olay anında Sağlık Ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Eğitim camiası olarak çok üzgün olduğumuzu belirterek öğrencimizin kederli ailesine sabırlar ve baş sağlığı dileriz.'' ifadelerine yer verildi.

Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Alaşehir'de 11 yaşındaki çocuk okulda hayatını kaybetti!-1

Kaynak: Soner Vatansever- Erdinç Alkan