Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alaşehir'de 5 mahallede 62 parseli kapsayan enerji projesi için acil kamulaştırma kararını imzaladı.

Cumhurbaşkanı kararına göre TEİAŞ, 154kV Kestanederesi RES TM-Alaşehir TM Enerji İletim Hattı Projesi için Alaşehir'in Kozluca, Ilıca, Badınca, Evrenli, ve Bahçedere mahallesinde toplamda 62 parsel acilen kamulaştırılacak. İşte 32552 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı;

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek ''154 kV Kestanederesi RES TM- Alaşehir TM Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında ekli harita ile listede güzergahı ve bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazlarda, direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Kestanederesi'ndeki tesis, 28 adet rüzgar türbininden oluşacak ve yılda 336.000.000 kWh elektrik üretecek. Tesisin önlisansı, 21 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerliliğini sürdürecek.

Manisa'da 62 Parsel Acilen Kamulaştırılıyor!

Manisa'da 62 Parsel Acilen Kamulaştırılıyor! (1)

Manisa'da 62 Parsel Acilen Kamulaştırılıyor! (2)