28 Mart 1969'daki 6.5 büyüklüğündeki Alaşehir depreminin izleri aradan geçen 55 yılın ardından halen kendin gösteriyor. 50 kişini hayatını kaybettiği 150 kişinin de yaralandığı deprem sonrası bölgede oluşan aktif fay hatlarının görüntüleri vatandaşları tedirgin etti. Üzüm bağları ve binalardaki fay hatlarının neden olduğu çöküntü ve çatlaklar görenleri korkutuyor.

Tamamen yıkılan veya ağır hasar gören ev ve iş yeri sayısı ise 4 bin 651 gibi korkutucu bir rakamla tarihe geçti. Depremde en büyük hasarı gören Tepeköy Mahallesi'nde bağlardaki çökmeler ve evlerin duvarlarında oluşan çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.

Büyükşehir ile Alaşehir Belediye'si arasında protokol imzalandı! Büyükşehir ile Alaşehir Belediye'si arasında protokol imzalandı!

Alaşehir fay hatları arasına kurulmuş bir şehir

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Alaşehir'de verdiği 'Deprem, deprem hazırlığı ve sonrası' başlıklı konferansta, "Alaşehir, Pamukkale'den gelip Tepeköy'den geçen, Bozdağ istikametinden gelip Sarıkız Maden Suyu Fabrikası istikametine doğru ilerleyen iki fay hattı arasında kalmış bir şehir ve bu alanda kurulmuş bir şehir. Alaşehir'de meydana gelecek 6.5  büyüklüğündeki bir depremin ilçenin ova kesimindeki üzüm bağlarında 2 ila 5 metre derinliğinde obruğu andıran çökmeler meydana gelebileceğini belirtti.

Muhabir: Soner Vatansever- Erdinç Alkan