İki aile arasındaki tartışmada kan aktı: 2 ölü 4 yaralı İki aile arasındaki tartışmada kan aktı: 2 ölü 4 yaralı

Alaşehir'de 2015 yılından beri jeotermal santrallerin adete ana merkezi haline geldi. Santrallerin çıkardığı atıklar hem doğa için hem de tarla için oldukça tehlike arz etmekte. Bu bakımdan Alaşehir'de santrallerden çıkan çamurlar Geri Dönüşüm uygulamları ile çamurlar ortadan kaldırılarak doğanın dengesi kornuyor.

Evrim Kanbur Geri Dönüşüm firması, ilçede bulunan sondaj atıklarını yeniden ekomiye kazandırarak çevrenin ve tarım alanlarının zarar görmesine engel oluyor.

ATIKLAR YENİDEN KAZANDIRILIYOR

Alaşehir'in  Alhan mahallesi yakınlarında bulunan firma ilçe genelinde bulunan 15 jeotermal firmanın çıkardığı sondaj atıklarını topluyor. Toplanan atıkları güvenli  bir şekilde korumalarla ilçede  bulunan kiremit fabrikasına taşıyor. Taşınan atıklar tam 500 derecede yakılırak, kirmetin hammaddesinin yüzde 80'lik kısmını oluşturuyor. Bu şekilde üretilen kiremitler normal bir kiremitten çok daha sağlam  ve kaliteli oluyor. Ayrıca kiremitleri ekonomiye yeniden kazandırarak    çevre ve tarım alanlarının zarar görmesini de önlüyor.

Böylelikle atıklar yeniden geri dönüştürülerek hem çevre hem de tarım alanları korunmuş oluyor.

Ankara merkezli Evrim Kanbur Geri Dönüşüm firmasının Ege bölgesindeki tek geri dönüşüm ve atık firması olduğunu söyleyen  Ferit Uluçay ,Firmamız etrol, fuel-oil, mazot, tehlikeli madde içeren sondaj çamurları, yağ içeren sondaj atıkları, tank dibi çamuru ve slaçları, organik çözücüler, atık boyalar, vernikler, mineral bazlı klor içermeyen makine, şanzıman ve yağlama yağları, tehlikeli maddelerle kirlenmiş ambalajlar, absorbentler, yağ filtreleri, temizleme bezleri, koruyucu giyisiler ve tehlikeli madde içeren toprak ve kayaların, v.b atıkları bir bölümü geri kazanılarak, ya da bertaraf edilerek çevreye zararsız hale getirir. Evrim Firması, çevrenin korunması,Petro kimya sanayi firmalarının mümkün olduğunca yüksek maliyetler oluşturmadan  çevre lisansı kapsamında atıkların geri dönüşümünü sağlamak, yeniden ekonomiye kazandırmak ve gerektiğinde bertaraf etmektedir. Çevre bilincinin yaygın hale getirilmesi ve çevrenin korunması için Evrim üzerine düşeni yapmaktadır. Evrim, tehlikeli atıkların geri kazanımı ve bertarafı konularında ön işleme,  nakliye, danışmanlık, mühendislik, müşavirlik, inşaat, hurda atık toplama hizmetini sağlayan verimli lojistik sistem ve teknik personelleri ile tek elden yeni teknolojik çözümler sunmaktadır.”  ifadelerini kullandı.

Kaynak: Enes Kocatürk