Alaşehir’e bağlı Baklacı Mahallesi civarında görülen ve uyuz hastalığına yakalanan köpek için geçtiğimiz 29 Temmuz tarihinde Alaşehir Belediyesi veterinerlik birimine durum bildirildi. Köpeğin hasta olduğu, bu nedenle aşırı zayıfladığını ve uyuz nedeniyle de vatandaşların evlerine yaklaştırmama adına köpeğe kötü davrandıkları belediye çalışanlarına detaylı bir şekilde anlatıldı. Veterinerlik birimi ise çok yoğun olduklarını, not aldıklarını ve ilgileneceklerini belirttiler. 

Sarıgöl ve Alaşehir'de Gaziler Anıldı! Sarıgöl ve Alaşehir'de Gaziler Anıldı!

İKİ HAFTA GEÇTİ, DÖNÜŞ YAPILMADI! 

Uyuz hastalığına yakalanan köpek, vatandaşların da kötü muamelesi sonucu giderek zayıfladı ve ölümün eşiğine geldi. Veterinerlik ekibine durum tekrar hatırlatılmak için arandığında ve neden gelinmediği sorusu sorulduğunda çeşitli sebepler açıklandı. Geleceğiz denilmesine rağmen aradan iki hafta geçti ve maalesef gelinmedi, hiç bir müdahale yapılmadı. 

İki hafta boyunca Alaşehir Belediyesi veteriner ekiplerinin beklenmesi sonucu köpek ölümün eşiğine geldi. Her gün, bu gün gelirler umudu ile beklenen ekipler maalesef müdahale tenezzülünde bulunmadı. Hasta köpek ise bir daha görülemedi. 

Alaşehir’de hasta hayvan göz göre göre ölüme itildi

PERSONEL SAYISI ARTIRILMALI 

Alaşehir yüzölçümü oldukça geniş bir yapıya sahip. 87 mahallesi bulunan ilçede mahallelerin dağınık yapısı veterinerlik birimindeki ekiplerin olaylara müdahale zamanını oldukça geciktiriyor. Yaşanılan bu olaya benzer onlarca yaşanmış hadise var. Müdahelenin geç yapılması veya yapılamamasının altında personellerin iddialarına göre hep bu neden yatıyor. Yaşanılan son olayda veterinerlik birimi müdahale edecek umudu ile günlerce beklendi. Gelemeyeceklerini söylemiş olsalardı farklı imkanlar ile köpeğe müdahale edilir, hayata tutunması sağlanırdı. Göz göre göre bir canlı ölüme itildi. Bu işin vebali ağır olur.

334Dc4E4 3526 481B 84E6 15250A33699B

Muhabir: Soner Vatansever- Serkan Özcan