Kenan Evren Parkı, Alaşehir'de ailelerin sıcak havalarda vakit geçirebilecekleri, çocuklarının gönül rahatlığıyla oyun oynayabileceği bir merkeze dönüştü. Soğuk kış günlerinin geride kaldığı ve havaların iyiden iyiye ısındığı ilçemizde, vatandaşlar piknik alanlarını doldurarak akşamları vakit geçiriyor. 

Akşam yemeği sonrası içeceklerini kapıp Kenan Evren Parkına gelenler vatandaşlar serin havanın keyfini çıkarırken, çocuklar ise top oynayarak, salıncakta sallanarak keyifli vakit geçirip, eğleniyor.

Ae0Cfd1B 35C3 4Bf4 B682 13Bfb76A3A31

Yeşil Alanlar Çöp İçerisinde Bırakılıyor

Alaşehir'de Kenan Evren Parkı başta olmak üzere ilçe genelindeki çok sayıda yeşil alan piknikçiler tarafından kirletiliyor. Özellikle hafta sonunda çok sayıda vatandaşı ağırlayan piknik alanında bırakılan çöplerin hoş olmayan manzaralar oluşturduğunu söyleyen kimi duyarlı vatandaşlar, “Piknik alanlarımızı temiz tutmak bir vatandaşlık görevidir. Buraya yüzlerce insan piknik yapmaya geliyor. Herkes bir parça çöp atsa burası çöpten geçilmez. Her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Burada herkes kendi artığını toplasa çöp diye bir şey olmaz zaten. 

Bazı vatandaşlar piknik yaptıktan sonra artıklarını toplayıp çöplüğe bırakırken bazı vatandaşlar ise artıkları çevreye dağıtıp gidiyor. Bu da piknik alanında hoş olmayan görüntüler oluşturuyor”

Alaşehir’de sıcak hava kavurdu, vatandaşlar soluğu parklarda aldı

“Nasıl Görülmek İsteniyorsa Öyle Bırakılmalı"

Piknik alanlarının kullanıldıktan sonra temiz bırakılması gerektiğini belirten vatandaşlar yaşanan olumsuz görüntülerin Alaşehir'e yakışmadığı görüşünde. Her vatandaşın piknik alanlarını kullanmanın en doğal hakkı olduğunu belirten duyarlı vatandaşlar: “Herkes ilçede bulunan piknik alanlarını kullanma hakkına sahiptir. Ancak piknik yapıldıktan sonra çöpler toplanıp çöp kutularına bırakılmalıdır. Kimi vatandaşlar maalesef piknik yaptıktan sonra çöplerini sağa sola atıp çevre kirliliğine neden olmakta. Ayrıca açıkta kalan çöpler sıcak havanın da etkisiyle kötü kokuyor. Bu konuda duyarlı davranılmalı. Piknik alanlarını korumak hepimizin görevi” İfadelerini kullandı.