Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un siyasi parti genel başkanlarını ziyaret etmesinni ardından vatandaşlar Ali Koç'un hangi partili olduğunu merak ediyor. Peki, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hangi partili? MHP'li mi? CHP'li mi? AK Partili mi? Hangi partiye üye? Siyasi görüşü ne? İşte detaylar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hangi partili?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ailesi CHP' kökenli olduğu biliniyor. Koç Grubunun sol görüşlü olduğu herkes tarafından biliniyor. Gazeteci Rasim Ozan Küthayalı katıldığı bir programda Ali Koç'un MHP'li olduğunu ileri sürmüştü. Ali Koç'un ailesinin koyu bir CHP'li olduğunu belirten Rasim Ozan Kütahyalı, Ali Koç'un ise Türk milleyetçisi olduğunu iddia etmişti. Rasim Ozan Kütahyalı açıklmasının devamında; Ali Koç koyu Türkçü’dür. Ekranlarda daha önce Ali Koç CHP'li değildir dedim. Ailesi geleneksel olarak CHP’lidir. Onlara çok yakın biri de bana anlattı. Abi bütün Koç Ailesi CHP'ye verirdi, Ali Koç MHP'ye verirdi. Artık bilmiyorum son dönem İYİ Parti'ye veriyor olabilir dedim bir kere ekranda. Hiç de tekzip gelmedi Ali Koç sağcı, koyu Türk milliyetçisi'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşknaı Recep Tayyip Erdoğan'ında Fenerbahçeli olmasından dolayı, Erdoğan ile de ilişkileri iyi olan Ali Koç zaman zaman Erdoğan'ı ziyaret ediyor. Ali Koç Türk futbolundaki gelişmeler ve meydana gelen olaylar sonunda siyasi destek içinde zaman zaman tüm siyasi parti liderleriyle görüşüyor. 

Ali Koç hangi partiye üye?

Fenerbahçe başkanı ve Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Ali Koç'un hangi partiye üye olduğu çokça merak ediliyor. CHP'li bir aileden olan Ali Koç'un hem iş dünyasında hemde spor dünyasında olan kimliği nedeniyle herhangi bir siyasi partiye üyeliğinin olmadığı ileri sürülüyor. Türkiye'de tüm siyasi partilere eşit mesafede duran Ali Koç, iş dünyası ve  spor dünyasında karşılaşılan sorunları tüm kesimlerle çözüme kavuşturmak istiyor.

Baştımar Ailesi kimdir? Serveti ne? Baştımar Ailesi kimdir? Serveti ne?

Tam adı Ali Yıldırım Koç, 1967 yılında İstanbul'da doğdu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Ali Koç.  2018 yılından bu yana da Fenerbahçe Başkanıdır. Atatürk'e olan düşkünlüğünü Fenerbahçe ile birleştiren Ali Koç, bir sözünde "Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu önemli değil, önemli olan hangi takımın O'nun yolundan yürüdüğüdür."dedi. Ali Koç 2024 Fenerbahçe kongresinde Ülker Stadyumunun üzerine Atatürk yazdırma vaadinde bulunmuştu.

Muhabir: Erdinç Alkan