Jose Mourinho'nun istediği isimlerin başında yer alan Allan Saint -Maximin Dûrî el-Muhtarifin es-Suudî takımlarından El-Ehli'de forma giyiyordu. Gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Allan Saint-Maximin Fenerbahçe ile anlaşmaya vardı. Kiralık olarak kadrosna kattığını duyuran gazeteci sadece imza işlerinin kaldığını duyurdu. Vatandaşlar beklenen transferin ardından sosyal medya platformlarında oyuncunun hayatını araştırmaya başladı. Allan Saint-Maximin Müslüman mı? Dini inancı nedir? Detaylar haberimizde...

Allan Saint-Maximin Müslüman mı? Dini inancı nedir?

Yakın dönemde Fenerbahçe ile kiralık olarak anlaştığı duyurulucak olan Allan Saint-Maximin Müslüman mı, dini inancı nedir, soruları da gündeme gelmeye başladı. Allan Saint Maximin hristiyan olduğu bilinmekte. Futbolcu maç öncesi sahaya girerken hristiyanların yaptığı haç işaretini yapıp öyle sahaya giriyor.

Manisa'da 21 yıllık başkandan istifa haberi geldi Manisa'da 21 yıllık başkandan istifa haberi geldi

Gazeteci duyurdu Allan Saint Maximin Fenerbahçe'de!

Ünlü spor gazetecisi Fabrizio Romano'nun sosyal medyada yaptığı paylaşımda El Ehli forması giyen Maximin'in Fenerbahçe ile anlaştığını açıkladı. Paylaştığı yazı şu şekilde:

 F.Bahçe, Allan Saint-Maximin'i Al Ahli'den kiralık olarak kadrosuna katmak için anlaşma sağladı, işte başlıyoruz!

Maaşın düşürüleceği bir sezonluk kredi için anlaşma yapıldı, sözleşmelerin kontrol edilmesi için sözlü anlaşma bekleniyor.

José Mourinho ASM'yi istiyordu ve oyuncuyu ikna etmeyi başardı. 

Allan Saint Maxim kimdir?

Allan Saint Maximin Fransa'nın Paris şehrinde dünyaya geldi.  Ailenin en küçüğü olarak dünyaya gelen Maximin babası Alex  Karayipler'deki Guadeloupe adasından ve annesi Nadege, Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'nda dünyaya geldi. Küçük yaşlarda futbola merakını belli eden futbolcu Premier Lig'de oynamak için annesinin de yardımıyla İngilizce konuşmayı öğrendi. 

İlk kulübü TU Verrieres le Buisson'a katıldı. Kısa süre burada oynadıktan sonra abisi Kurtys ile birlikte US Ris- Orangis'e katıldı.  Burada 5 yıl futbol oynayan oyuncu kendini geliştirerek büyük çocuklarla antreman yapmaya başladı.

Allan Sai̇nt Maxi̇mi̇n Müslüman Mi (2)

Antrenör Maxim hakkında şöyle dedi: Yeteneği doğuştandı genellikle beş yaşındaki çocuklar hata yapar veya düşer. Allan öyle değil. Her şeyi doğru yapıyordu ve hiçbir şey rastgele değildi." diye konuştu. Erken yeteneği ve gelişimiyle dikkatleri üstüne çeken Maximin 2011 yılında Meudon'daki bir U13 turnuvasında oynarken izlemeye gelen Saint Etienne'nin gözcüsüne takıldı.

Maximin Saint Etienne ile anlaşmaya vardı. Bu sırada Paris devi olan Paris Saint Germain'den de büyük bir teklif gelmişti fakat Maximin Saint Etienne kulübüne söz verdikleri için Paris'ten gelen teklifi reddetti. Ve böylece profesyonel futbol kariyeri de başlamış oldu.

Allan Sai̇nt Maxi̇mi̇n Müslüman Mi (1)

Saint Etienne'de ilk olarak gençler kadrosunda oynayan Maximin daha sonra as kadroya geçti ve 2014-15 sezonunda 9 Ligue 1 ve 2 Avrupa Ligi maçı da dahil olmak üzere kulüp için 11 maç yaptı. Buradan sonra Monaco ile anlaşan futbolcu aynı gün Alman kulübü olan Hannover 96'ya kiralandı. Sezon boyunca 1 gol atarak 16 lig maçına çıktı. Ancak bir olayla Maximin takımda bileti kesildi. Trafik kazasına karışan Maximin, ehliyetsiz araç kullanma, ihmarkarlık gibi çeşitli nedenlerle soruşturma açıldı. Bu durum da futbol hayatını etkilemiş oldu. Teknik direktör kadrodan çıkardı ve bir daha maça çıkmadı. Sezon sonunda Hannover 96'dan ayrıldı.

Allan Sai̇nt Maxi̇mi̇n Müslüman Mi (3)

Bastia'ya kiralık olarak giden Maxim Monaco'da ilk maçına çıktı. Bastia'da 34 resmi maça çıkan ve 3 gole imza atan Maxim burada kendini geliştirdikten sonra Monaco'ya geri döndü. 7 ağustos 2017'de Nice takımına transfer olan Maxim iki yılda toplam 74 maça çıktı 9'u ligde olmak üzere 11 gole imza attı.

Ardından 2019''da Premier Lig takımlarından Newcastle United ile 1 yıllık anlaşmaya vardı. Burada 124 maça çıkıp 13 gol atan futbolcu sezonu bu şekilde tamamladı. Sözleşmesi biten Maximin Dûrî el-Muhtarifin es-Suudî takımlarından El-Ehli ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. El Ahli'de geçtiğimiz sezon 31 forma hakkına sahip oldu ve 4 gol 9 asistle sezonu kapattı.

Allan Sai̇nt Maxi̇mi̇n Müslüman Mi (4)

Allan Saint Maximin şimdilerde Süper Lig kulüplerinden Fenerbahçe ile kiralık olarak anlaşmaya vardığı söyleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi