Üzerinde çalışması biten Apple Vision Pro hakkında merak edilen birçok sorular var. Test edenlerin birçoğundan geçerli not alan Vision Pro,mekansal bilgisayar olarak nitelendirildi. Ağırlığı ile dikkat çeken Apple Vision Pro kaç kilo kaç gram? merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını haberimizde açıkladık...

Apple Vision Pro nedir?

Apple Vision Pro, Apple’ın sanal ve gerçek dünyayı bir araya getiren gözlüğüdür. 5 Haziran 2023’te Apple Worldwide Developers Conference’ta duyurulan gözlük, artık piyasada. Gözlük, Apple’ın 2015’te Apple Watch ile başlattığı yeni tüketici ürünü kategorisinin Apple Vision serisinin ilk üyesidir.

Apple Vision Pro Ağırlığı Ne Kadar Apple Vision Pro Kaç Kilo Kaç Gram

Apple, ürünü, gerçekliğin dijitalleştirildiği ve hareket gibi fiziksel girişlerin sistemi kontrol etmek için kullanılabileceği bir “mekansal bilgisayar” olarak nitelendirdi. Vision Pro, bir güç kaynağı veya ayrı bir batarya ile çalıştırılabilir.

Apple Vision Pro Ağırlığı Ne Kadar Apple Vision Pro Kaç Kilo Kaç Gram (1)

Bu gözlük, karma gerçeklik teknolojisinde büyük bir ilerleme olarak kabul ediliyor. Vision Pro, dün satışa çıktı, ancak bazı uygulama ve platformlarla uyumlu değil.

Apple Vision Pro Ağırlığı Ne Kadar Apple Vision Pro Kaç Kilo Kaç Gram (4)

Bu durumda, Google’ın YouTube’u doğrudan desteklememesi önemli bir sorun. Fakat, Christian Selig gibi bağımsız geliştiriciler, Juno YouTube gibi başka seçenekler sunuyor. Böylece, kullanıcılar umutsuzluğa kapılmıyor.

Apple Vision Pro ağırlığı ne kadar?

Apple çoğu bileşeni ekranın önüne koymuş gibi görünüyor bu da doğal olarak özellikle kumaş bantla kullanırken yüzde ve alında ağırlık hissedilmesine neden oluyor.

Cihazın ön tarafı camdan, gövdesi alüminyumdan yapılmıştır. Cihazın ağırlığı 600 ile 650 gram arasındadır. Ancak ağırlığın nasıl dağıldığı, cihazın kullanım kolaylığını etkiler.

Apple Vision Pro kaç kilo kaç gram?

Cihazın el ve göz izleme özellikleri, gazeteciler ve influencer’lar tarafından beğenildi ancak Apple Vision Pro’nun en çok eleştirilen noktası, gözlüğün fazla ağırlığıydı. 

Vision Pro 635 gramdır. 

Apple Vision Pro ne işe yarar?

Apple Vision Pro, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış, son teknoloji ve gelişmiş özelliklere sahip bir akıllı cihazdır. Bu yenilikçi ürün, gerçek dünya ile sanal dünyayı birleştirerek kullanıcılara eşsiz bir deneyim sağlar.

Apple Vision Pro Ağırlığı Ne Kadar Apple Vision Pro Kaç Kilo Kaç Gram (2)

Apple Vision Pro, şeffaf bir ekran içeren gözlük şeklinde bir cihazdır. Kullanıcılar, bu şeffaf ekranda gerçek dünya ile uyumlu dijital içerikleri ve bilgileri görebilir.

Örneğin bir turist tarihi bir yeri gezdiğinde Apple Vision Pro sayesinde o yerin geçmişi ve önemli bilgileri görsel olarak alabilir.

Apple Vision Pro Ağırlığı Ne Kadar Apple Vision Pro Kaç Kilo Kaç Gram (3)

Bu gözlük, artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde kullanıcılarına çevreleriyle ilgili anlık veriler sunmaktadır. Kullanıcılar, gerçek dünya ile uyumlu dijital objeler oluşturabilir, bunlarla oynayabilir ve etkileşebilirler.

Bu gözlük, sadece eğlence amaçlı değil, aynı zamanda iş amaçlı da kullanılabilir. Mesela teknik servis ve sağlık sektöründeki çalışanlar, bu gözlük sayesinde işlerini daha kolay ve verimli bir şekilde yapabilirler. 

Apple Vision Pro Nasıl Kullanılır?

Apple Vision Pro ile gözünüze hoş gelen bir deneyim yaşayabilirsiniz. İşte Apple Vision Pro ile neler yapabileceğinizi gösteren basit adımlar:

  • Şarj Etme: Apple Vision Pro’yu ilk kez kullanmadan önce tamamen şarj etmeniz gerekiyor. Kutudan çıkan şarj aleti ve kablo yardımıyla gözlüğü şarj edebilirsiniz.
  • Takma: Apple Vision Pro’yu kullanmaya hazır olduğunuzda gözlüğü başınıza geçirin. Şeffaf ekranın göz seviyenizde olduğundan emin olun.
  • Açma/Kapama: Cihazı açmak veya kapatmak için gözlüğün üst kısmındaki tuşa uzun basın.
  • İlk Ayarlar: Apple Vision Pro’yu ilk kez açtığınızda size yardımcı olacak bir ilk ayar rehberi karşınıza çıkacak. Dil, saat dilimi, Wi-Fi bağlantısı gibi temel ayarları belirleyin.
  • Ana Kontroller: Apple Vision Pro’yu kullanmak için ekranı dokunarak veya sesli komut vererek kontrol edebilirsiniz. Menülerde ve uygulamalarda gezinmek, hareketleri kullanmak veya sesli komutlarla cihazı yönetmek mümkündür.

Apple Vision Pro’yu kullanmak, bildiğiniz akıllı cihazlara çok benzer. Cihazın sağladığı özellikler ve artırılmış gerçeklik deneyimi ile görsel içerikleri daha canlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Apple Vision Pro fiyatı 

Apple, uzun süredir merakla beklenen yeni karma gerçeklik cihazı Apple Vision Pro’yu sonunda piyasaya sürdü.

Yaklaşık 110 bin TL’ye denk gelen 3 bin 500 dolarlık fiyatıyla göz kamaştıran bu AR/VR cihazı, sunduğu özelliklerle de ilgi uyandırıyor.

Apple Vision Pro özellikleri 

Vision Pro, Apple’ın yeni sanal gerçeklik gözlüğü, kullanıcılarına benzersiz bir deneyim vaat ediyor. Bu cihaz, kullanıcı dostu tasarımı ve zengin teknik özellikleriyle öne çıkıyor. Vision Pro’nun teknik özellikleri şöyle:

  • Fiyat: 3.499 dolar.
  • İşletim Sistemi: Apple’ın yeni geliştirdiği VisionOS işletim sistemi.
  • Yonga Seti: M2 ve R1 çipleriyle yüksek performans sağlıyor.
  • Ekran: 23 milyon piksel çözünürlüğe sahip Micro-OLED ekran, 90Hz, 96Hz ve 100Hz yenileme hızlarına uyumlu.
  • Depolama Seçenekleri: 256 GB, 512 GB, 1 TB gibi genişletilmiş depolama seçenekleri.
  • Kamera Özellikleri: 6.5MP Stereoskopik 3D kamera, uzamsal video ve fotoğraf kaydı yapabiliyor.
  • Sensörler: Kullanıcı hareketlerini ve bakış yönünü hassas bir şekilde izleyen geniş sensör seti.
  • Kimlik Doğrulama: OpticID ile iris tanıma ile güvenli giriş.
  • Ses Sistemi: Baş izleme özellikli uzamsal ses podları ve 6 mikrofon dizisi.
  • Kablosuz Bağlantı: Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.3 desteği.
  • Pil Ömrü: Genel kullanım için 2 saat, video oynatma için 2.5 saat pil ömrü.
  • Ağırlık: 600 – 650 gram arası ağırlık Vision Pro, eğlence ve profesyonel kullanım için farklı özellikler sunuyor. Juno YouTube gibi üçüncü taraf uygulamalarla entegre oluyor, platformun kullanım alanını artırıyor ve kullanıcı deneyimini geliştiriyor.

Apple Vision Pro Nerede Satılır?

Apple Vision Pro, gözünüze özel olarak tasarlanan bir sanal gerçeklik gözlüğüdür. Bu cihazı almak isteyenler, önce Apple’ın web sitesinden randevu almalı ve gözlük reçetelerini paylaşmalıdır.

Sonra, randevu günü en yakın Apple Store’a giderek cihazı test edebilir ve satın alabilirler. Apple Vision Pro, Türkiye’de henüz satışa çıkmadı. Bu cihazın ne zaman ve nerede satılacağını öğrenmek için, Apple’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Apple Vision Pro Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Apple Vision Pro’nun Türkiye’de ne kadar olacağı veya vergi durumunun nasıl olacağı henüz belli değil. Ürünün Türkiye’ye ne zaman geleceği de kesin değil. Ama Apple Vision Pro’nun 2024 yılında Türkiye’de piyasaya çıkması umut ediliyor. 

Apple Vision Pro test edildi

Apple Vision Pro test edildi ve şu yorumları aldı.

  • Cool Hunting'den Josh Rubin, "Bugün Vision Pro'yu takan biriyle konuşurken gözlerindeki görüntü son derece gerçekçiydi" dedi.
  • The Verge'den Victoria Song,''Saçma'' ifadelerini kullandı.
  • Engadget'tan Cherlynn Low, "Görüntülerin gerçekçiliği hakkında övünmek bana biraz saçma geliyor ama ben hiç piksel görmedim." "Kendimi kaptırmış hissettim, evet, ama aynı zamanda dışlanmış da hissettim." ifadelerini kullandı.
  • Bloomberg'den Mark Gurman,''Ağırlığın "cihazın en büyük sorunu" olacağı tahmininde bulundu.

Teknoloji konusunda ünlü bir içerik üreticisi olan Marques Brownlee, Vision Pro adlı cihazı test edenlerden biriydi.

Brownlee, X adlı sosyal medya platformunda paylaştığı mesajında, "Vision Pro’yu ilk defa kullandım: Bu ekran müthiş ve göz izleme sihirli gibi ve çok fütüristik bir his veriyor ve bir de biraz ağır.''

1 Temmuz itibariyle her 3 işletmeden 1’i e-Fatura kullanıcısı olacak 1 Temmuz itibariyle her 3 işletmeden 1’i e-Fatura kullanıcısı olacak

İkinci kullanım: Sürükleyicilik faktörü çok yüksek. Özel videolar tuttur ya da kaçır, mesafeyi iyi ayarlaman lazım. Ve wow, bu şey çok ağır, bunu ne kadar süre başımda tutabilirim bilmiyorum"

Üçüncü kullanım: Bu şey çok ağır lan. Yazma deneyimi de fena değil. Denenecek bazı yeni harika uygulamalar var. Ama yahu. Çok ağır." dedi.

Brownlee, cihazın bir süre kullanıldıktan sonra daha da ağırlaştığını ve boyun ağrısına sebep olabileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi