Halk Sağlığı Haftası açılışına Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Sağlık İl Müdürü Erol Karaca, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Halk Sağlığı Başkanı Uzm. Dr. Metin Gümüş, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ümit Atman, Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün katıldı. Vali Ünlü, yapılan çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı. 

Whatsapp Image 2024 09 03 At 16.47.38

Ülkemizde bu yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘’Halk Sağlığı Haftası’’ etkinlikleri ile bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak, yaşamın tüm yıllarında aşılamanın önemini vurgulamak ve her yaşatan insanı hastalıklardan korumak için bağışıklama çalışmalarının güçlendirilmesi hedefleniyor.  

Halk Sağlığı haftasında Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğünün emekliler parkında açtığı stantta “Aşılama konusunda toplumu bilgilendirerek halkın farkındalığının ve  sağlık personelinin duyarlılığının arttırılması’’ yolu ile aşısız veya eksik aşılı çocuk ve gebe kalmaması  hedefleniyor. Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 16.47.39

İnsanlık tarihinde büyük salgınlara ve ölümlere yol açan pek çok hastalık günümüzde aşılamanın bir zaferi ve aşının gücü olarak artık görülmemektedir. Ulaştığımız yüksek aşılama oranları ile birlikte aşılama programımızda yer alan tüm aşı ile önlenebilir hastalıklarda önemli düşüşler sağlanmıştır. Aşıların zamanında ve uygun aralıklarla uygulanması çok önemlidir.

Göz ağrısı şikâyetiyle gitti: Gözünden canlı kene çıkarıldı Göz ağrısı şikâyetiyle gitti: Gözünden canlı kene çıkarıldı

Aşının gücüne inan aşılan-3

Bütün çocuklar doğar doğmaz aşı takvime uygun bir şekilde aşılanmaya başlanmalı ve eksik aşılı çocuk saptandığında   yaşına uygun olarak aşıları tamamlanmalıdır. Sadece çocuklar değil bağışık olmayan tüm yetişkinler de ve risk faktörlerine ve yaşlarına uygun olarak, tetanoz, difteri, mevsimsel grip, pnömokok gibi hastalıklara karşı aşılanmalıdır.  Aşılar Sağlık Bakanlığı Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak uygulanıyor.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 16.47.40

Muhabir: Serkan Özcan