Atasay ülkemizin önde gelen markalarından birisi hergün televizyon ve diğer mecralarda reklamlarını gördüğünümüz Atasay bugün X platformunda ortaya atılan bir iddia ile gümdeme bomba gibi düştü.

Turhan Bozkurt'un kendi X sayfasında paylaştığı haberde Atasay şirketinin 2021-2022- ve 2023 yıllarında vergi ödemediğine dair belgeler ortaya atıldı. O saattten sonra Atasay kimin, ne iş yapıyor ve Atasay Kamer serveti ne kadar soruları sorulmaya başladı. Bizde Manisa Aktif Haber olarak bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Atasay Kimin Ne Iş Yapıyor 11

Atasay kimin? Ne iş yapıyor?

Atasay, Atasay Kamer'in sahibi olduğu ülkemizde altın takı denince akla ilk gelen mağaza zincilerinden birisi. Atasay'ın tarihine bir göz atalım hep birlikte.

Ümit Özdağ, Turgutlu Belediye Başkanı'na seslendi! Ümit Özdağ, Turgutlu Belediye Başkanı'na seslendi!

Atasay kuyumculuğunu tarihi oldukça eskilere dayanıyor. 1937 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde "Sarraf Hacı Mustafa Kamer" tarafından kurulan şirket günümüzde ülkemizin en büyükleri arasında yer alıyor.

Atasay Kamer işi büyütmek adına devraldı. İlk büyük atılım 1969 yılında oldu. O yıl Atasay Kuyumculuk İstanbul Kapalıçarşı'da ilk mağazasını açtı. 5 yıl sonra İstanbul'un en aranan kuyumcularından olan Atasay Kuyumculuk iki toptancı dükkanı ile büyümeye devam etti. 

Atasay Kuyumculuğunun hem kendi hem de ülkemiz adına önemli gelişimlerinden biri de 1982 yılında yaşandı. Atasay Kuyumculuk o yıl Suudi Arabistan'a 25 KG altın ihracatı gerçekleştirdi.

1985 yılında ise ABD ile birlikte ihracat kapasitesi tam 5.5 tona ulaştı. 1989 yılında Atasay Kuyumculuk şimdiki ismi ve logosuna kavuştu. Ortadoğu'nun en büyük üretim tesisi 1994 yılında Atasay Kuyumculuk tarafından açıldı.

1937'den günümüze altın takı sektörünün liderlerinden olan Atasay Kuyumculuğun sahibi Atasay Kamer hakkında en çok sorulan sorulara bir göz atalım.

Atasay Kimin Ne Iş Yapıyor 22

Atasay Kamer serveti ne kadar?

1941 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde dünyaya gelen Atasay Kamer bir iş insanıdır. Atasay Kamer iş hayatına babasının Denizli'deki kuyumcu dükkanında başlamıştır. Ardından tüm hayatı boyunca işini ve kendini geliştirmek ile uğraşmıştır.

Atasay Kuyumculuk yıllık 20 bin ton üretim kapasitesi ile sektörde tüm dünyada ilk 10 içerisinde yer alan önemli şirkettir. Atasay Kamer medyada çok yer bulmasa da özellikle Recep Tayyip Erdoğan'a olan yakınlığı ile bliniyor. Öyle ki Rize'de kendi imkanları ile yaptırdığı sağlık merkezine Tenzile Erdoğan ismini vermişlerdir.

Şuan Atasay Kuyumculuğun CEO'su olan torun Atasay Kamer'in 95 milyon dolar değerinde serveti olduğu iddia edilmektedir. 

Atasay Kamer Serveti Ne Kadar Kapak

Editör: Abdullah Akar