Atasun Optik, Türkiye'de optik perakende sektöründe önemli bir yere sahip olan bir markadır. Ancak, Atasun Optik'in sahibi kimdir ve hangi firmaya aittir? Bu sorular, Türkiye'nin dört bir yanında gözlük ihtiyaçlarını karşılayan bu markayı daha yakından tanımak isteyenler için merak konusudur. İşte Atasun Optik hakkında bilmeniz gerekenler:

Hac kayıtlarında son gün! Hac kayıtlarında son gün!

Atasun Optik Sahibi Kim? Hangi Firma?

Atasun Optik, 2007 yılında Türkiye'de hizmet vermeye başlamış bir optik perakende zinciridir. Firma, 44 ülkede 7.000’den fazla noktası ve 37.000’den fazla çalışanı bulunan GrandVision'ın bir parçası olarak Türkiye pazarına giriş yapmıştır. GrandVision, optik perakende sektöründe küresel liderlerden biri olarak bilinmektedir.

2021 yılında GrandVision hisselerinin devri ile birlikte, Atasun Optik, EssilorLuxottica grubuna katılmıştır. EssilorLuxottica, dünya genelinde gözlük ve optik ürünleri konusunda lider bir firma olarak tanınır. Bu büyük birleşme ile Atasun Optik, daha geniş bir vizyon ve daha geniş bir ürün yelpazesi ile Türkiye’deki faaliyetlerini sürdürmektedir.

EssilorLuxottica SA, 1 Ekim 2018 tarihinde İtalyan Luxottica ile Fransız Essilor'un birleşmesiyle kurulan, Paris merkezli bir İtalyan-Fransız dikey olarak entegre çok uluslu şirkettir.

EssilorLuxottica Grubu ve Atasun Optik

EssilorLuxottica, gözlük ve optik ürünlerinde dünyanın önde gelen firmalarından biridir. Ray-Ban, Oakley, Persol, Oliver Peoples gibi prestijli markaların sahibi olan grup, aynı zamanda Giorgio Armani, Prada, Chanel gibi ünlü moda markalarının lisanslı gözlüklerini de üretmektedir. Atasun Optik, bu büyük markanın bir parçası olarak, Türkiye’de kaliteli hizmet ve ürünler sunmaya devam etmektedir.

Atasun Optik, Türkiye pazarında “en çok tavsiye edilen perakende lideri olma” vizyonuyla hareket etmektedir. Firma, 70 ilde 345 mağazası, e-ticaret platformu ve mobil uygulaması ile Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilere hizmet sunmaktadır.

EssilorLuxottica CEO’su Kimdir?

EssilorLuxottica’nın CEO’su Francesco Milleri’dir. Milleri, Floransa Üniversitesi'nden onur derecesiyle hukuk bölümünden mezun olmuştur ve çeşitli uluslararası deneyimlere sahiptir. 2020 yılında EssilorLuxottica’nın CEO’su olarak atanan Milleri, aynı zamanda Leonardo Del Vecchio Vakfı ve IEO Avrupa Onkoloji Enstitüsü'nün direktörlüğünü yürütmektedir.

Editör: Safa Erdoğan