EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında final geldi çattı. Turnuvanın başında en büyük iki favoriden biri olarak gösterilen İngiltere ile, oynadığı futbol ile büyük takdir toplayan İspanya karşı karşıya gelecek.

İspanya-İngiltere maçı öncesinde turnuva ve maç hakkındaki tüm detaylara sizler için göz atmak istedik.

İspanya-İngiltere ne zaman ve saat kaçta?

Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ve İngiltere karşı karşıya gelecek. Dev maç bugün saat 22.00'da Almanya'nın başkenti Berlin'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Maç TRT 1 erkranlarından naklen olarak izleyici ile buluşacak.

İspanya-İngiltere maçını Fransa Futbol Federasyonu hakemlerinden François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak.

Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oluyor! İspanya İngiltere 11 (1)

İspanya En Başarılı Olmak İstiyor

De la Fuente yönetimindeki İspanya turnuvada bugüne kadar oynadığı tüm maçları kazanma başarısı gösterdi. En çok ev sahibi Almanya karşısında zorlanan Boğalarda özellikle hızlı kanat oyuncuları ön plana çıkıyor.

Ali Koç derbi öncesi takıma moral verdi Ali Koç derbi öncesi takıma moral verdi

İspanya, Almanya ile birlikte Avrupa Futbol Şampiyonası 3 kez kazana iki takımda biri. Eğer İspanyollar bugün galip gelirse bu turnuvanın en başarılı takımı ünvanını tek başına eline gerirmiş olacak.

Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oluyor! İspanya İngiltere 22

İngiltere İlk Şampiyonluğu Kovalıyor

Futbolun doğduğu yer olan İngiltere daha önce hiç Avrupa şampiyonu olamadı. İngilizler bir ilki başararak kendi futbol tarihine geçmek istiyor. Turnuva öncesinde en büyük favori olan İngiltere'de teknik direktör Southgate en çok tartışılan isim.

Son 3 maçta da geri düşen İngilizler 3 maçı da çevirip finale kadar geldi. Takımın yine en büyük silahı tecrübeli ve formda golcüsü Harry Kane olacak.

Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oluyor! İspanya İngiltere 33-1

EURO 2024'e Türkiye İmzası

Milli takımımız Şampiyonada çeyrek finalde elenmesine rağmen en çok iz bırakan takımlarda oldu. Özellikle maçlarımızda yaşanan heyecan ve kaos bizi en eğlenceli ve merak uyandıran takımlardan birincisi haline getirdi.

Şampiyonanın en genç ikinci takımı olan millilerde Ferdi, Arda, Barış Alper ve Mert Müldür gösterdikleri performans ile Avrupa kulüplerinin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Editör: Abdullah Akar