Manisa Emniyet Müdürlüğü, Motosiklet Eğitimiyle Trafik Bilincini Artırıyor Manisa Emniyet Müdürlüğü, Motosiklet Eğitimiyle Trafik Bilincini Artırıyor

Ahilik geleneğinin son temsilcilerinden biri olarak 1984 yılından bu yana ayakkabıcılık yapan Ömürlü, bu yıl meslekteki 41. yılını tamamladı. Artık çırak bulmanın çok zor olduğunu belirten Ömürlü, Manisa’daki eski çarşılarında 16 ayakkabı tamircisinden sadece 4 kişinin kaldığını ifade etti. Bu süreçte yaklaşık 10 çırak yetiştirdiğini, ancak meslek liselerinden gelenlerin mesleği yeterince derinlemesine öğrenemediğini söyledi.

"Liseyi bitiren çocuklar bu işi yapmaz, bizim gibi zanaatkar olamazlar" diyen Ömürlü, mesleğini severek ve uzun yıllar özveriyle yaptığını belirtti. Eski ustalarla yeni nesil ustaların farkına dikkat çeken Ömürlü, mesleki deneyimin ve öğretimin zorluğuna da değindi.

A W427959 02

Anılarıyla Dolu Bir Meslek Hayatı

Ömürlü, mesleğinde karşılaştığı zorluklarla birlikte ilginç anılarını da paylaştı. Bir gün bir subayın botuna fermuar dikmeye çalışırken yaptığı hata sonucu botu çift fermuarlı yapıp, durumu müşteriye anlattığında, müşterisinin "Çok güzel olmuş" demesiyle büyük bir sorunu çözdüğünü anlatan Ömürlü, mesleğin böyle ilginç sürprizlerle dolu olduğunu ifade etti.

Bir diğer anısında ise, bir müşterisinin verdiği sıfır ayakkabıyı, daha sonra kendisini kandıran bir başka kişiye vermek zorunda kaldığını, ancak birkaç gün sonra gerçek sahibinin gelmesiyle ayakkabıyı tekrar almak zorunda kaldığını belirtti. 30 yıldır hizmet verdiği dükkanında yüzlerce insanı tanımasa da, müşterilerinin kendisini tanıdığını vurguladı.

Ömürlü, mesleğin inceliklerini öğrenmek için zorluklarla dolu bir yolculuk geçtiklerini ancak buna rağmen işini severek yaptığı ve çocuklarını bu uğurda okutup evlendirdiğini söyledi.

Muhabir: Erdinç Alkan