Rap müzisyeni Ayben, Saygı1 konserinde sesi ve tarzıyla dikkat çeken isimler arasında olmuştur. Ayben'in kim olduğu, kaç yaşında, ceza ile kardeş mi gibi sorularınızı Manisa Aktif Haber olarak yanıtlamaya çalışacağız.

Ayben kimdir?

Ayben, 22 eylül 1982 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türk rap müziğinin başarılı isiamlerinde biri olan Ayben, abisi sayesinde müzikle küçük yaşlarda tanışmıştır. Abisi Ceza'nın da etkisiyle jüçük yaşlardan itibaren kendi şarkılarını yazmaya başlamıştır. 

İlk profesyonel kaydını 1998 yılında Nefret grubunun "Meclis-i Alâ İstanbul" albümünde yer alan "Yüzyüze" isimli şarkıyla yapan Ayben, bu sayede Türk rap müziğine ilk adımını atmıştır. 

Eskişehir’de 3.2 şiddetinde korkutan deprem Eskişehir’de 3.2 şiddetinde korkutan deprem

# Manisa Aktif Haber

Ayben, 2005 yılında ilk solo albümü "Sensin O"yu piyasaya sürerek büyük bir başarı yakaladı. Ceza, Fuchs, Fuat Ergin ve Killa Hakan gibi isimlerin de yer aldığı albümde 19 şarkı yer aldı ve rapten rocka uzanan geniş bir müzik türleri yer almıştır. 

Ayben ile Ceza kardeş mi?

Saygı1 konserinden sonra en çok merak edilen sorulardan biri de Ayben ile Ceza kardeş mi? sorusu olmuştur. Ayben ile Ceza kardeştir. Hatta Aybeni'i Türk Rap müziğini sevdiren Ceza'dır. Bu sayede iki kardeş Türk rap müziğinin başarılı isimlerinden biri haline gelmiştir.

Ayben Kimdir Ayben Ile Ceza Kardeş Mi

Ayben kaç yaşında?

Ayben'ın kaç yaşında olduğu merak ediliyor. Özellikle tarzı ve saç modeliyle dikkat çeken Ayben, 1982 yılında doğmuş olup şuan 42 yaşındadır. 

Ayben aslen nereli?

Türk rap müziğinin başarılı isimlerinden biri olan Ayben'in aslen nereli olduğu merak ediliyor. Ayben İstanbul Üsküdar doğumludur. Fakat aslen Çankırılı olduğu bilinmektedir. 

Ayben evli mi?

Ayben ile ilgli bir diğer merak edilen sorulardan biri ise evli olup olmadığıdır. Ayben, 13 Aralık 2011 tarihinde yapımcı Atıf Ülkü ile evlendiği bilinmektedir.

Albümler

  • Sensin O (2005)
  • Başkan (2017)

Single’lar

  • Oha Dersin
  • Kimsin (Avlu Dizi Müziği)
  • Seçin
  • Pisi Pisine (2019)
  • Rap Benim Remastered (2019)
  • Oyun Parkı (2020)
Editör: Ayşe Ayverdi