Gültekin, özellikle TRT'deki çalışmaları ile tanınmıştır ve halk müziğine olan katkılarıyla bilinmektedir. Hem sanatçı hem de eğitimci olarak, Türk halk müziğinin tanıtılması ve genç nesillere aktarılması konusunda önemli bir rol oynamıştır. Aysun Gültekin Kimdir, Nerelidir, Kürt mü? Türk halk müziği sanatçısı Aysun Gültekin'in hayatı, kariyeri ve kökenleri hakkında merak edilenler bu makalede. Erzurumlu sanatçının bilinmeyenleri keşfedin.

Aysun Gültekin kimdir?

Aysun Gültekin kimdir (1)

Aysun Gültekin 1963 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde dünyaya gelmiştir.İlk ve orta öğrenimini Çamlıkaya beldesinde tamamlamış ardında lise öğrenimini için  Ağrı Kız Meslek Lisesine gitmiştir. 

Ağrı Halk Eğitim Korosundayken katıldığı TRT'nin açmış olduğu radyo sınavları da kazanarak 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu'nda alaylı olarak göreve başladı. Esat Kabaklı'dan müzik eğitimi alan Gültekin, 1992 yılında TRT İstanbul Radyosu'na tayin oldu...

Aysun Gültekin, 2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği’nin Türk müziği dalında yılın sanatçısı ödülünü almıştır.

Aysun Gültekin hangi radyolarda çalıştı şimdi ne yapıyor?

Aysun Gültekin, TRT’nin Türk halk müziği sanatçısı ve Sen Türkülerini Söyle isimli müzik yarışmasının jüri üyesidir. Aysun Gültekin’in müzik kariyeri, Ağrı Halk Eğitim korosunda başlamıştır. TRT’nin radyo sınavlarını kazanan Gültekin, 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu’nda çalışmaya başlamıştır.

Aysun Gültekin, Türk halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı’dan aldığı eğitimle kendini geliştirmiştir. 1992 yılında TRT İstanbul Radyosu’na geçen Gültekin, birçok dizi ve filmde türkülerini duyurmuştur. Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Pusu, Sakarya Fırat, Yabancı Damat, Pars: Narkoterör ve Köprü gibi yapımlarda yer alan Gültekin, 2008 yılında Anadolu Ninnileri adlı albümde de şarkı söylemiştir. Aynı yıl Türkiye Yazarlar Birliği’nden Türk müziği dalında yılın sanatçısı ödülünü almıştır.

Aysun Gültekin, 2011 yılının sonunda TRT Harbiye stüdyosunda verdiği konserle TRT ile olan ilişiğini kesmiştir. Günümüzde ise TRT’de yayınlanan ve Emre Yücelen’in de jüri üyesi olduğu Sen Türkülerini Söyle adlı müzik yarışmasında jürilik yapmaktadır.

Aysun Gültekin evli mi kaç çocuğu var?

Aysun Gültekin’in özel hayatı hakkında pek fazla bilgi yoktur. Aysun Gültekin’in evli olup olmadığı, eşi varsa kim olduğu, çocuğu olup olmadığı gibi soruların cevapları araştırılsa da bulunamamıştır. Aysun Gültekin, 60 yaşındaki bir sanatçı olarak özel hayatını gizli tutmayı tercih etmektedir.

Aysun Gültekin kürt mü?

Aysun Gültekin, TRT Türk halk müziği sanatçısıdır.Aysun Gültekin 1963 yılında Erzurum'un İspir ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kürt kökenli olduğu iddia edilen sanatçı, bu konuda net bir açıklama yapmamıştır. Kendisinin Kürt olup olmadığına dair resmi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak doğduğu ve büyüdüğü yerler göz önüne alındığında, Kürt kültürüyle iç içe büyümüş olması muhtemeldir. TRT’de görev yaptığı dönemde Kürtçe türküler de seslendirmiştir.