Fenerbahçe'nin eski Başkanı olan Aziz Yıldırım bir çok kişinin tanıdığı bir iş adamıdır.  Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Aziz yıldırım bir çok kişi tarafından merak konusu olmuştur. Merak edilenler arasında  en popüler olan Aziz Yıldırım'ın serveti olmuştur.

Aziz Yıldırım serveti ne kadar ?

Fenerbahçe'nin eski başkanı olan Aziz Yıldırımın serveti araştırıldığında ortaya bir çok miktar  çıkmaktadır. Açıklanan miktarlar arasından en güvenilir olan Forbes verilerine göre Aziz Yıldırım serveti 750 Milyon dolar ve yıllık kazancı 50 milyon dolar olarak belirtilmektedir. Bu veriler sıklıkla değişkenlik gösterebilmektedir çünkü Aziz Yıldırım gün geçtikçe servetine servet katmaya devam
etmektedir. 

Aziz Yıldırım Serveti Ne Kadar 2024 Aziz Yıldırım Şirketi Nerede Ne Üretiyor (1)

Aziz Yıldırım şirketi nerede ne üretiyor?

Fenerbahçe'nin Eski başkanı olarak bilinen Aziz Yıldırım İş dünyasında da oldukça önemli bir yere sahiptir.Aziz Yıldırım'ın farklı sektörlerde tam dokuz şirketi bulunmaktadır.

Yıldırım’ın inşaat, savunma, denizcilik, turizm, beton ve hayvancılık gibi bir çok alanın içinde iş yapan Yıldırım bu alanlarda  önemli yatırımları bulunmakatadır. Bu yatırımlar Maktaş Makine,Türk Silahlı Kuvvetleri’nin muhabere entegre sistemini Alman Siemens markası ile birlikte kurulmuştur.

Aziz Yıldırım,Şirketlerinden biri olan Maktaş Makine'nin  yüzde 93 gibi büyük oranda hissesine sahiptir. Maktaş Makine'nin bir çok büyük müşterileri olduğu  bilinmektedir. Bunlardan en  büyüğü NATO'dur. 

Aziz Yıldırım Serveti Ne Kadar 2024 Aziz Yıldırım Şirketi Nerede Ne Üretiyor (2)

Aziz Yıldırım'ın dayısı olarak bilinen  Faruk Yalçın’ın 1963’te Makyal İnşaat’ı kurarak NATO ihaleleri almaya başlamasından tam  10 yıl sonra Maktaş Makine ile iş hayatına girmiştir.

Maktaş Makine'nin NATO için 650 Milyon dolarlık iş üstlendiği bilinmektedir. Bunun haricinde 1966 senesinde  TAFICS( Türk Silahlı Kuvevetleri Entegre Muhabere Sistemi) projesinin ikinci kademesi için yapılan İhaleyi Siemens markası ortaklığında  223 milyon dolar gibi ciddi bir rakam kazanmıştır. 2003 yılında Bu projenin ikinci kademesi için yapılan ihalede ise  Siemens-Maktaş beraber olarak 177 milyon dolara almıştır.

Bu projelerin ardından  Azizi Yıldırım'ın şirketlerinden biri olan  Dearsan Shipyard'ın Nijerya için karakol gemisi ürettiği bilinmektedir.  Bu proje Türkiye açısından önemli bir projeler arasında yer almaktadır. 

Aziz Yıldırım'ın şirketleri

  • Maktaş Makine
  • İmsak Savunma
  • Savtem Savunma
  • As İnşaat
  • Astbeton İnşaat
  • Aly İnşaat
  • Gülhan Denizcilik
  • Ag Denizcilik
  • Şahdem Süt Entegre Hayvancılık