CNN TÜRK ekranlarında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki temizlik personeli sıkıntısını gidermek için 30 bin ilave temizlik personeli alınacağını açıkladı.

Manisa'da eğitimciler, silahlı saldırı girişiminde ölümden dönen müdür için bir araya gelerek desteklerini gösterdi Manisa'da eğitimciler, silahlı saldırı girişiminde ölümden dönen müdür için bir araya gelerek desteklerini gösterdi

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla okullarda yaşanan ve muhalefetinde gündeminde olan temizlik sorunu için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. CNN TÜRK ekranlarında Hakan Çelik'in konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki temizlik sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Türkiye'de 65 bin üzerinde okulun olduğunu ve 45 binin üzerinde okulda kadrolu temizlik görevlisi olduğunu hatırlatan Bakan Tekin, taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle boşalan personel eksiliğini 30 bin ilave personel alarak kapatacaklarını belirtti. Bakan Tekin, '' Taşeron işçiler kadroya geçince yarı zamanlı 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Ancak başvurular %25 in altında kalınca böyle bir sorun oluştu. Okullarımızdaki personel eksikliğini giderkmek için pazartesi  günü itibariyle 30 bin temizlik personeli alımına başlayacağız.''dedi.

Muhabir: Erdinç Alkan