Dünya çapında sosyal medya son birkaç gündür Ballerina Farm olayı ile çalkalanıyor. Amerikan basınına verilen bir röportaj sayesinde gündeme gelen Ballerina Farm konusunda merak her geçen gün artıyor. En bilindik Instagram hesaplarından biri olan Ballerina Farm arkasında birçok olay barındırıyor. Bu nedenle Ballerina Farm kimdir sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Ballerina Farm olayı başta olmak üzere tüm soruları yanıtladık!

TUİK'in 2022 verilerine göre 15 yaş ve üstü Türkiye nüfusunun yüzde kaçı her gün tütün mamulü kullanmaktadır? Milyoner TUİK'in 2022 verilerine göre 15 yaş ve üstü Türkiye nüfusunun yüzde kaçı her gün tütün mamulü kullanmaktadır? Milyoner

Ballerina Farm Kimdir?

Ballerina Farm bir kişinin değildir. Bir sosyal medya hesabı olan Ballerina Farm, çiftliğin ismidir. Ballerina Farm isimli sosyal medya hesabı Hannah Neeleman isimli bir kadın tarafından yönetilmekte ve kullanılmaktadır. Peki Hannah Neeleman kimdir? 

Hannah Neeleman 25 Haziran 1990 tarihinde Hannah Wright ismiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletinin Springfield şehrinde dünyaya gelmiştir. Ailesi bölgenin baskın dini olan Mormonluğa mensup olup bir çiçekçi dükkanı işletmiştir.

Çocukluğundan beri balerin olmak isteyen Hannah, 14 yaşındayken Juilliard Okulu'nun yaz bale programına katılmıştır. 16 yaşındayken Brigham Young Üniversitesi'nden burs kazanmıştır.

Hannah üniversiteye devam ederken, 2011 yılında bir uçak yolculuğunda Daniel Neeleman ile tanışmıştır. Morris Air, WestJet, JetBlue Airways, Azul Brazilian Airlines ve Breeze Airways gibi havayolu firmalarının sahibi David Neeleman'ın oğlu olan Daniel'in bir süredir Hannah'ı beğendiği söylenmiştir.

Çift sadece üç hafta sonra nişanlanmış ve aynı yıl içinde dünyaevine girmiştir. İlk yedi yıllarını Neeleman ailesinin kökenlerinin dayandığı Brezilya'da geçirmişlerdir. Amerika Birleşik Devletleri'ne döndükten sonra bir çiftliğe yerleşmek isteyen çift, 2018 yılında Ballerina Farm'ı satın almıştır.

Ballerina Farm yardımcıları olmayan ve her şeyin doğal olarak üretildiği bir çiftliktir. Çiftlikte yalnızca Hannah-Daniel Neeleman çifti ve çocukları yaşamaktadır.

Ballerina Farm kimdir yanıtladıktan sonra sosyal medya hesaplarına göz atalım…

Ballerina Farm Sosyal Medya Hesapları

Ballerina Farm Kimdir

Hannah Neeleman çiftliğin kuruluşundan kısa süre sonra çiftlik hayatını sergileyeceği bir sosyal medya hesabı açmaya karar vermiştir. Bu amaçla YouTube, Instagram ve TikTok platformlarında ayrı hesaplar açmıştır. Hesaplara da bizzat çiftliğin ismi olan Ballerina Farm ismi verilmiştir.

Çiftlik yaşantısından kesitler sunan Ballerina Farm kanalıyla bizzat Hannah Neeleman ilgilenmektedir.  Hannah Neeleman bu kanalda mutfakta önlük takarak kendi ekmeğini, tereyağını ve yoğurdunu üretmekte, ineklerden süt sağmakta, çocuklarıyla ilgilenmekte ve diğer çiftlik işlerini yapmaktadır

Dünya çapında çiftlik yaşantısını özleyen yüzbinlerce insan tarafından izlenen Ballerina Farm, TikTok’ta 7.5 milyon, Instagram’da 9.1 milyon ve YouTube’da 1.6 milyon takipçi sahibidir.

Ballerina Farm Kaç Çocuklu?

Ballerina Farm Kimdir 5

Mormon inancına göre fazla çocuk yapmak kutsal kabul edilir. Bu nedenle neredeyse tüm Mormon ailelerinin çocuk sayısı oldukça yüksektir. Örnek vermek gerekirse Daniel Neeleman'ın tam dokuz kardeşi bulunmaktadır.

Mormon inancına mensup olan Daniel Neeleman ve Hannah Neeleman çiftinin 2024 yılı itibariyle tam sekiz çocukları vardır. Çiftin ilk çocuğu evliliklerinden bir yıl sonra, 2012 yılında dünyaya gelmiştir. Son çocukları ise henüz altı aylık bir kız çocuğudur.

Ballerina Farm hesabının sahibi Hannah Neeleman'ın çocukları, yaşları ve isimleri şu şekildedir:

  • Henry Neeleman: 12 yaşında
  • Charles Neeleman: 10 yaşında
  • George Neeleman: 9 yaşında
  • Frances Neeleman: 7 yaşında
  • Lois Neeleman: 5 yaşında
  • Martha Neeleman: 3 yaşında
  • Mabel Neeleman: 2 yaşında
  • Flora Neeleman: 6 aylık

İlgili İçerik: Mormonluk Nedir? Mormon Nasıl Bir Din? Neye İnanırlar? Kuralları Neler?

Ballerina Farm Olayı Nedir?

Ballerina Farm Kimdir 3

Ballerina Farm kimdir sorusunun yanında olayı da merak ediliyor. Ballerina Farm verdiğimiz bilgilere bakıldığında sadece bir aile çiftliği gibi duruyor. Çiftlik içindeki yaşam sosyal medya hesapları vasıtasıyla dışarıya da yansıdığı için aslında şüphe de uyandırmıyor.

Fakat bu çiftlik son birkaç gündür belli bir olay nedeniyle fazlasıyla gündemdedir. İnternette Ballerina Farm kimdir soruları da bu olay nedeniyle tavan yapmıştır.

Kısa süre önce Ballerina Farm Article Times dergisine bir röportaj verdi. Röportajda hem Hannah Neeleman, hem de Daniel Neeleman bizzat yer aldılar ve hem sosyal medya kanalları hem de çiftlik hayatı hakkındaki onlarca soruyu cevapladılar.

Ballerina Farm röportaj sonrası tüm dünyanın gündemine oturdu. Bunun nedeni röportajdan bazı detayların göze çarpması ve internette de analiz edilmesiydi. 

Ballerina Farm olayı nedir sorusunun cevabı için bilinmesi gereken detaylar şu şekilde:

  • Hannah Neeleman’ın konuşma sırasında kocası veya çocukları tarafından sık sık sözünün kesilmesi.
  • Soruları yanıtlarken yardım ve onay için sürekli kocasına bakması.
  • Odada kimsenin olmadığı anlarda medyada oluşturduğu imajla çelişen görüşlerde bulunması.
  • Daniel Neeleman'ın isteği üzerine eve dadı ve yardımcı alınmaması, bütün çocuk bakım işlerini Hannah'ın üstlenmesi ve kendisinin bazen bir hafta boyunca yataktan kalkamayacak hale gelmesi.  
  • Hannah'ın doğum günü için kocasından Yunanistan’a tatil bileti istemesi, bunun yerine Daniel Neeleman'ın bir mutfak önlüğü alması. 
  • Röportaj esnasında "Ben bir balerin olacaktım. Çok iyi bir balerindim.” şeklinde geçmişe hasret nidası içeren bir ifade kullanması.
  • Hannah Neeleman'ın doğum yaparken ağrı kesici almasına izin verilmemesi. Röportajda yine Hannah'ın sadece bir doğumunda ağrı kesici aldığını ve o doğumda Daniel'in olmadığını itiraf etmesi.
  • Hannah Neeleman'ın eve bir bale stüdyosu kurması fakat bu stüdyonun da kaldırılması.

Tüm bu bulgular neticesinde Ballerina Farm kimdir sorusunun cevabına baktığımızda dışarıdan göründüğü gibi bir hayat yaşamayan bir kadın diyebiliriz. Ballerina Farm röportaj sonrası sosyal medyanın gündemindeki bir numaralı konu konumundadır. Uzun bir süre daha gündemdeki yerini koruyacak gibi görünmektedir.

Editör: Gulce Editor