Sarıgöl'de ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı Sarıgöl'de ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı

Geçtiğimiz gün Karacali Mahallesi ziyaretinde vatandaşlarla tartışma yaşayan Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kendisinin  tüm ilçenin belediye başkanı olduğunu hatırlatan Tahsin Akdeniz; "Belediyeyi devralalı henüz 5 ay oldu. Göreve başladığımızda öncelikli olarak su sorunu gibi insanımızın gündelik yaşantısını doğrudan etkileyen sorunlara öncelik verdik. Bu anlamda sorumluluk alanımızda olmamasına karşın 3 mahallemizin su sorununu en kısa sürede tamamladık. Son olarakta 10 yıldır su sorunu giderilemeyen Karacaali Mahallesi'nin susuzluk sorununu çözdük" dedi. 
Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, halkla içiçe ve çözüm odaklı bir belediye yönetimi sergilediklerini  söyledi. Öncelik sırasına göre Sarıgöl'ün tüm mahallelerine hizmet götürdüklerini ifade eden Başkan Akdeniz, Karacaali Mahallesin'den Günyaka mahallesine su verilmesi ile başlayan tartışmaların küçük bir kesim tarafından bilinçli olarak çıkarıldığını söyledi.

Susuz kalma gibi insani bir sorun karşısında duyarsız kalamayacağını ifade eden Başkan Tahsin Akdeniz; "Herkesin bildiği gibi Karacali Mahallesi yıllardır su sorunu yaşıyor. Önceki dönemlerde mazotu bittiği  için çalışmayan pompalar yüzünden günlerce su kesintisi oluyordu. Biz göreve gelince ilk önce susuzluk yaşayan mahallelerin sorununu çözüme kavuşturmak için çalıştık. Görevimiz olmadığı halde insiyatif kullanarak 3 mahallemizin susuzluk sorununu çözdük. Son olarakta Karacali Mahallesi'nin yıllardır kanayan yarası olan susuzluk sorununu çözdük. Bu süreçte Karacali Belediye Meclis Üyemiz Yakup dündar çizme giyip 20 gün çalımaların başında durdu. 10 yıldır yapılmayan hizmeti, göreve geldiğimizin 4. ayında yaptık. Şu an Karacali'nin susuzluk sorunu yok" dedi. 

BEN SARIGÖL'ÜN 36 MAHALLESİ'NE HİZMET GÖTÜRMEK İÇİN VARIM

Karacaali'nin komşu mahallesi Günyaka'da geçici bir susuzluk sorunu yaşandığı için bu mahalleye kısa süreli su verilmesinin gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Başkan Akdeniz; "Ben Sarıgöl'ün tümüne hizmet götürmek, her vatandaşın sorununu çözmek için buradayım. Günyaka'dan böyle bir teklif gelince insani bir ihtiyaç olduğu için mahallenin su deposunu doldurasıya kadar su verilmesi gündeme geldi. Benim Günyaka vatandaşım susuzluk çekmesin istedik. Günyaka halkının susuz kalmasına göz yumamazdık. Ancak Karacali halkı kabul etmeyince Günyaka'ya su verilmedi. Malesef bu insani yardımımız bazı art niyetli kişiler tarafından suistimal edildi. 10 yıllık susuzluk sorununu giderdiğimiz için bize teşekkür etmeyenler bu gün kalkmış bizi eleştiriyor. 10 yıldır su getiremeyenlere sesini çıkaramayanlar bize ağzına geleni söylüyor. Ben belediye başkanı olarak Karacali Mahallesini, halkını seviyorum. Onların en ufak sıkıntılarında yanlarında olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 
Başkan Akdeniz, 20 tonluk depo ile Günyaka Mahallesi'nin su sorununun geçici olarak çözdüklerini, önümüzdeki hafta ise sorunun kalıcı olarak çözüleceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Erdinç Alkan