Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, son dönemlerde mevsim normallerinin üstünde yaşanan sıcaklardan dolayı, çıkan yangılara karşı vatandaşları uyardı. Başkan Durbay, özellikle orman yangınlarının ciddi bir risk oluşturduğunun altını çizerek, vatadandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirtti.

B (1)

Başkan Durbay, yaşanan yangınlara dair ,"Artan sıcaklıklar, orman yangınları riskini ciddi şekilde artırmaktadır. Bu nedenle, hepimizin bu konuda duyarlı olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşımaktadır. Orman yangınları, sadece doğal yaşamı değil, aynı zamanda insan hayatını ve mal varlığını da tehdit etmektedir." dedi.

" Ateşi söndürdüğünüzden emin olun"

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay,  ormanlık alan ve açık alanlarda ateş yakmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi. Vatandaşların piknik gibi etkinliklerde ateş yakmaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Durbay ateş yakıldıysa da alandan ayrılmadan önce ateşin söndüğünden emin olunması gerektiğinin altıı çizdi.

Sigara içen vatandandaşların ise sigara izmaritlerin sağa sola atmaması gerektiğini, sigaranın tamamen söndürülüp çöp kutusuna atılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, ormanlık ve piknik alanlarında cam şişe ve yanıcı gibi madderinin bıraklımaması gerektiğini hatırlattı. Başkan Durbay, son olarak vatandaşların herhangi bir yangını görmesi durumuında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Durbay, orman yangınlarınba karşı gerekli önlemleri aldıklarını ve yangınla mücadele edecek ekipleri hazır bir şekilde beklediğini söyleyerek."Ancak bu mücadelede en büyük destekçilerimiz, duyarlı vatandaşlarımız olacaktır. Herkesin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini rica ediyorum." dedi.

"Hepimizin yüreğini derinden yaralıyor"

Başkan Durbay, meydana gelen yangınların verdiği zararlar için büyük üzüntü duyduğunu belirterek," Her bir ağaç, her bir orman parçası bizim için kıymetli ve vazgeçilmezdir. Yangınlarla birlikte yok olan ormanlarımızın ve içinde barınan canlıların kaybı, hepimizin yüreğini derinden yaralıyor. Bu yüzden, doğamızı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için hep birlikte el ele vererek mücadele etmek zorundayız." dedi.