Turgutlu Zabıta Ekipleri, Teknolojiyle Güçleniyor Turgutlu Zabıta Ekipleri, Teknolojiyle Güçleniyor

Turgutlu'da yaşanan su kesintileri vatandaşların hayatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Başkan Konuş, su kesintileriyle ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in seçim vaatlerinin aksine su sıkıntısının giderek büyüdüğünü ve vatandaşların mağdur olduğunu dile getireren Konuş, şu açıklamalarda bulundu. 

"Son yerel seçimlerden günümüze kadar aralıksız olarak süregelen su kesintileri Turgutlu’da hayatı çekilmez hale getirmiştir.  Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek 2 ton su 1 lira vaadiyle Manisa genelinde uygulanan su politikasının sürdürülemez hale geleceğini bile bile vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirmiş ve seçimden galip çıkmıştır.

Ne var ki 2 ton suyun 1TL olması bir yana  vatandaşlarımız parasıyla bile su bulamamaktadır. Sayın Ferdi Zeyrek’in MASKİ üzerindeki ilk tasarrufları yetişmiş ve kalifiye personel kıyımına girerek kendi yandaşlarına kadro açmak olmuştur.

Gelinen noktada kurulduğu günden beri vatandaşlarımıza kesintisiz olarak içme suyu sağlayan MASKİ son yerel seçimlerden beri bu sorunsuz kurumu devralanlarca işletilememektedir.Vatandaşlarımız su kesintisi olmayan bir gün bile geçiremez hale gelmiştir.

Turgutlu’da su kesintileri özellikle sıcak yaz günlerinde vatandaşlarımız için ciddi bir problem oluşturuyor. Evlerdeki su ihtiyacının karşılanamaması,temizlik ve hijyen gibi temel gereksinimlerin karşılanmasını zorlaştırıyor. Özellikle çocuklu aileler, yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireyler için büyük sıkıntılar yaratıyor.

Evlerde suyun akmaması,çamaşır yıkama, temizlik yapma, yemek pişirme gibi günlük işlerin aksamasına sebep oluyor.Günlük rutinlerini yerine getiremeyen halkımız için su kesintisi hastalık riskini artırıp, enfeksiyonlara davet çıkartıyor.

Gıda sektörü,kuaförler,oto yıkama tesisleri,temizlik hizmeti sunan işletmeler,Restoranlar,Lokantalar,kafeler su kesintisi nedeniyle hijyen standartlarını korumakta zorlanıp, müşterilerine hizmet sunmakta güçlük çekiyor.Bu durum müşteri memnuniyetini düşürüyor ve işletmelerin gelirlerinde azalmaya yol açıyor. 

Ayrıca vatandaşlarımızın yaşadığı su problemlerini İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Çetin Akın ya da herhangi bir yetkilinin konu ile ilgili açıklama yapmaması, sorunun çözülmesi noktasında belirsizliğin halen devam ettiğini göstermektedir. Kamuoyu sorunun çözülmesi noktasında acilen cevap beklemektedir. " dedi.

Kaynak: Haber Merkezi