CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, sosyal medya platformu Instagram'a yasak getirilmesini eleştirdi.  Başkan Özalper, demokrasinin tehdit altında olduğunu belirterek; "Instagram'ın erişime engellendiği ülkelerin Çin, İran, Kuzey Kore ve Rusya gibi ülkeler olduğu göz önüne alındığında, bu karar; Türkiye'nin uluslararası demokratik normlara olan bağlılığını sorgulatıyor” dedi.

Başkan Özalper açıklamasında, “AK Parti iktidarının Instagram'a erişimi engellemesi, demokrasi, ifade özgürlüğü ve dijital özgürlükler açısından ciddi endişeleri beraberinde getiriyor. Instagram'ın erişime engellendiği ülkelerin Çin, İran, Kuzey Kore ve Rusya gibi ülkeler olduğu göz önüne alındığında, bu karar; Türkiye'nin uluslararası demokratik normlara olan bağlılığını sorgulatıyor. Demokratik bir toplumda ifade özgürlüğü temel bir hak olarak kabul edilir ve bu hak demokrasinin işleyişi için kritik öneme sahiptir. Siyasi iktidarın bu keyfi kararı, demokratik işleyişi tehdit ediyor ve bilgiye erişim hakkını engelliyor, bu yönüyle demokratik katılım, çeşitlilik ve çoğulculuğun önünde bir bariyer oluşturuyor” dedi.

Malatya'da korkutan deprem! Malatya'da korkutan deprem!

“YASAKLAR SİLSİLESİNE DUR DEME ZAMANI GELDİ”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, “Bunlar olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkede Instagram’ı yasaklayıp kendi Instagram hesabından ‘Hayırlı Cumalar’ mesajı paylaşması, "Bu ülkede yasak olanı ben belirlerim, yasağı da bir tek ben delerim, siz uymak zorunda kalırsınız" demektir. Bizler, baskılara boyun eğmeyecek ve haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. İktidarın bu kararı çok katmanlı ve çarpan etkisine sahip. Ticari faaliyetlerin de internet üzerinden gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, Instagram gibi sosyal medya platformlarının engellenmesi, ekonomik özgürlüklerin de önünde bir engel teşkil ediyor. Özellikle kadın girişimciler olmak üzere birçok kişi, grup ve organizasyon, bu platformlar aracılığıyla ticari faaliyetler yürütüp gelir elde ederken, tanıtım bütçesi de oluşturan yapılar için ciddi bir kaybın da söz konusu olduğu unutulmamalı. Dolayısıyla, siyasi iktidarın bu keyfi ve otoriter tutumu, ekonomik faaliyetleri de olumsuz etkiliyor ve iş hacmini daraltıyor. Bu bağlamda, demokratik değerlere, temel hak ve özgürlüklere saygı gösterilmesi, demokratik toplumların güçlenmesine ve gelişmesine katkı sağlar. Siyasi iktidarın insan haklarına ve özgürlüklere aykırı, demokratik ilkelerle uyumlu olmayan bu tür keyfi ve otoriter kararlarına karşı çıkmak, demokrasiyi savunmak ve ifade özgürlüğünü korumak hepimizin sorumluluğudur. Her geçen gün ülkede başka bir hak, meşru olmayan çeşitli yasaklarla engellenirken, bu yasaklar silsilesine dur demenin zamanı gelmiştir”

Muhabir: SERKAN ÖZCAN