Göreve gelir gelmez denetim mekanizmasını çalıştırdıklarını ifade eden Başkan Şen, yapılan denetimler sonucunda geriye dönük  65 milyonluk yolsuzluk tespit ettiklerini belirtti.

Şen, "Göreve gelir gelmez başlattığımız denetim mekanizmasında dakika birde golü yedik. Alaşehir Kooperatifi kurumda en büyük hisseye sahip bir kooperatif, ağır abi pozisyonun da maalesef ilk sorunu ağır abide yaşadık. Ağır abide çalışanımız yaptığı aşağı yukarı 4,5 milyon gibi bir zimmet olay ile karşılaştık. ilk denetimimizde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yargı üzerinde gerekli bildirimleri yaptık. Şu an bu arkadaş yurtdışına kaçtı. Arkadaş şu an yurt dışında ama maalesef ortada şu an 4,5 milyon gibi bir rakam var.

Sirke pekmez işletmemizde de geriye dönük 12 yıllık süreçte aşağı yukarı yaklaşık 65 milyon gibi bir zimmet olayıyla karşı karşıya kaldığımızı gördük. İncelemelerimizde bugünkü reel değer üzerinden gidersek Denetleme Kurulu arkadaşlara oradan da muhasebedeki arkadaşlara hesapları kontrol etmeleri için talimat verdik.'' dedi.

Sahte zeytinyağlarına dikkat edin! Sahte zeytinyağlarına dikkat edin!

Yolsuzluk üzüm hesabıyla  3 bin ton kuru üzüme tekabül ediyor. Günümüz üzüm fiyatıyla çarptığımızda 300 milyon TL ye denk geliyor.

Başkan Şen, TARİŞ’teki milyonluk yolsuzluğu açıkladı-11

Muhabir: Erdinç Alkan