Şehrin merkezi, otopark sorunu ile mücadele etmek için büyük bir adım atıyor. İnşaatı hızla devam eden Malta Kapalı Otoparkı, sadece araçlara ev sahipliği yapmakla kalmayacak, aynı zamanda çevreye duyarlı bir yapı olacak. Yağmur sularını depolayarak su kaynaklarına katkı sağlayacak ve güneş enerjisiyle kendi elektriğini üreterek sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapacak.

10 bin metrekarelik alana kurulan otopark, 356 otomobil ve 39 motosiklete rahatça yer verecek. Böylece bölgedeki otopark sıkıntısı büyük ölçüde çözülecek.

Bahadır Yenişehirlioğlu kitap fuarında protesto edildi Bahadır Yenişehirlioğlu kitap fuarında protesto edildi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, otopark inşaatını yerinde inceleyerek çalışmaları yakından takip etti. Zeyrek'e, Genel Sekreter Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Dilek Yeltin de eşlik etti.

Başkan Zeyrek; 2024 Bitmeden Hizmete Girecek! (4)

Malta Kapalı Otoparkı’nın 5 ay gibi kısa bir sürede bu hale geldiğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “2 ay içerisinde de imalatını tamamlayacağız. Burası 356 araç kapasiteli bir otopark. Bu otoparkta her şeyi düşündük. Yağmur sularını depoluyoruz, suyumuza sahip çıkıyoruz. Güneş enerji panelleri ile elektriğimizin bir kısmını üretiyoruz. Kendi kendine yetebilen bir otopark. Bodrum katındaki havalandırmadan yangın tesisatına kadar her şeyi düşündüğümüz bir otopark. 2024 yılı bitmeden önce de vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bu bölgenin otopark sorununa bir çözüm olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Başkan Zeyrek; 2024 Bitmeden Hizmete Girecek! (3)

Manisa’daki otopark sorununun farkında olduklarının altını çizen Başkan Zeyrek, “Buna yönelik olarak başka bölgelerde de çalışmalarımız ve projelendirmemiz devam ediyor. Umarım en kısa sürede onlarda da imalata başlayabilir aşamaya geleceğiz. Otopark artık bir sorun olmaktan çıkacak. Malta’daki otopark gibi kendi kendine yetebilen, bir damla suyu bile boşa harcamayacağımız alanlar oluşturmak ve Manisa halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” diye konuştu. 

Başkan Zeyrek; 2024 Bitmeden Hizmete Girecek! (1)Başkan Zeyrek; 2024 Bitmeden Hizmete Girecek! (2)

Muhabir: Erdinç Alkan