Manisa Büyükşehsir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Temmuz ayı olağan toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Zeyrek, sözlerine başlarken vefat edenlerini anarak başladı.

Zeyrek, konuşmasına vefat eden Zaim Hasan Göncü, Mehmet Güzgülü ve Halise Küçükkaya'yı anarak başladı. Başsağlığı dileklerini iletti ve Mehmet Güzgülü'nün yerine Yunus Koca'nın İYİ Parti grubuna dahil olduğunu söyledi.

Whatsapp Image 2024 07 09 At 21.30.27

Milli Takımı Tebrik Etti

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale çıkma başarısı gösteren Milli Takımımızı da tebriklerini iletti.

Ardından "Çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Milli Takımımız, bu turda Hollanda’ya şanssız bir şekilde elenerek, turnuvaya veda etti. Bize bu gururu ve final yolunun heyecanını yaşatan Bizim Çocuklar’ı yürekten kutluyorum” açıklamasında bulundu. 

Spilkent Toplu Konut Projesinde Vatandaş Lehine Düzenleme

Geçtiğimiz dönemde temeli atılan Spilkent Toplu Konut Projesi'nde mali disiplini sağlayarak ve inşaat sürecini güvence altına alarak yeni bir döneme başlattıklarını ifade etti.

Spilkent Toplu Konut Projesi'nde yapılan düzenlemeyi açıkladı.  Artan inşaat maliyetleri ve faiz oranları göz önünde bulundurularak, sabit kur uygulamasına geçildiğini ve bu sayede vatandaşların yükünün hafifletildiğini söyledi

Başkan Zeyrek sözlerini, "Hayırlı olsun" diyerek tamamladı.

Whatsapp Image 2024 07 09 At 21.30.26 (1)

Manisa Tramvayında Fizibilite Çalışması Yapıldı

Manisa'da ulaşıma çağ atlatacak tramvay projesi ile ilgili gelişmeleri paylaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Metro İstanbul ile yapılan görüşmeler sonucunda fizibilite çalışmasının tamamlandığını ve uygulamaya geçilmesi için ön sözleşme imzalandığını ifade etti.

Zeyrek; Fizibilite çalışmalarının akabinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözleşme imzaladık. Bu süreçte desteklerini yoğun hissettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Metro İstanbul’un kıymetli yöneticilerine Manisa’mız adına teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 09 At 21.30.26

Kent Lokantası ve Halk Ekmek Projeleri Geliyor

Sosyal belediyecilik anlayışlarını şehrin dört bir yanında Manisalılarla buluşturduklarını da ifade eden Başkan Zeyrek, “Bu kapsamda başta öğrenciler olmak üzere, dar gelirli yurttaşlarımıza yönelik uygun fiyatlı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçladığımız Kent Lokantası hizmetimizi hayata geçireceğiz.

İlk etapta Şehzadeler ilçemizde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi giriş katında açacağımız Kent Lokantası’nı ilimiz genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Halkımıza sözümüz olan Halk Ekmek projemizde de çalışmalarımız devam ediyor.

Manisa'da cinayet! Manisa'da cinayet!

Bu önemli projemizle hemşehrilerimiz, sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmeğe ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaşmış olacak” diye konuştu.

Evde Bakım Hizmeti Kapsamlı Olacak

Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlara yönelik Evde Bakım Hizmeti projesinin yakın zamanda başlayacağını müjdeledi. Fizyoterapist, hemşire, psikolog, diyetisyen gibi uzmanlardan oluşan ekiplerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinde hizmet vereceğini ifade etti.

Zeyrek; Fizyoterapist, hemşire, psikolog, diyetisyen, kişisel bakım personeli ve teknik personelin bulunacağı geniş kapsamlı bu hizmetimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatacağız.

Yeni doğmuş bebeklerin, çocukların, yaş almışların, öğrencilerin, kadınların, dezavantajlı bireylerin, kısacası 7’den 77’e tüm vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, daha mutlu, daha huzurlu bir Manisa inşa etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

“Çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız”

İklim krizinin etkileri ve orman yangınları hakkında konuşan Zeyrek, Manisa'da dolu ve şiddetli yağmurdan etkilenen çiftçilere destek olmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Meclis'te afetzedelere yardım kararı alınacağını belirtti.

Önemli Günleri Kutladı, Şehitlerimizi Andı

Son olarak Başkan Zeyrek şehitlerimizi de unutmadı. 11 Temmuz Srebrenitsa Katliamı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Muharrem ayı, 20 Temmuz Barış Harekatı ve 24 Temmuz Gazeteciler Günü gibi önemli günleri kutladı. Bu vesileyle şehitleri andı, gazilere ve basın mensuplarına şükranlarını sundu.

Kaynak: Haber Merkezi