Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ne iş yaptığı servetinni ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından çokça merak ediliyor.  Peki, BBP lideri Mustafa Desteci ne iş yapıyor? Serveti ne kadar? İşte detaylar...

Asıl mesleği öğretmenlik olan Mustafa Destici, 3 Şubat 1966 tarihinde Eskişehir'in Günyüzü ilçesinin Gecek köyünde doğdu. Destici, ilkokulu doğduğu köyde, ortaokulu Sivrihisar'da ve liseyi Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2007 ye kadar öğretmenlik yapan Mustafa Destici 2007 yılında memuriyetten ayrılarak siyasete atıldı ve Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. Peki, Mustafa Destici'nin serveti ne kadar? Parti masraflarını kim karşılıyor? Hazine yardımı almayan Büyük Birlik Partisi toplanan bağışlarla ayakta kalan bir parti, toplanan bağışlarla parti giderleri karşılanıyor. Mustafa Destici'nin ne kadar serveti olduğu ise bilinmiyor.

BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği helikopter kazasının ardından parti teşkilat işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle birlikte gerçekleştirilen 4. Olağanüstü Kongre'de Yalçın Topçu'nun listesinden genel sekreter seçildi.

2011 genel seçimlerinde Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Ancak, seçim sonuçlarına göre istifa eden Yalçın Topçu'nun yerine 5. Olağanüstü Kongre'de genel başkan seçildi. 7 Nisan 2015 tarihinde BBP'den istifa ederek Saadet Partisi çatısı altında milletvekili adayı oldu. Ancak, Saadet Partisi'nin seçim barajını aşamaması sebebiyle milletvekili seçilemedi. 12 Temmuz 2015 tarihinde yeniden BBP genel başkanlığına seçildi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Ankara 2. Bölge Milletvekili listesinin ilk sırasından milletvekili seçildi.

13 Ocak 2024 tarihinde, Twitter hesabından aralarında 2015'te milletvekili adayı olduğu Saadet Partisi dahil 25 partinin logosunun yer aldığı bir görsel paylaşarak bu partileri teröre hizmet etmekle itham etti. Bu tweet kamuoyunda tepkilere neden oldu. Gazeteci Cüneyt Özdemir, özür dilemedikçe kendisine ekranları kapatacağını duyururken, Özgür Demirtaş da X hesabından ülkenin %48'ine terörist diyemeyeceğini ifade etti. Ayrıca Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Adalet Partisi, Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulundu.