2024 Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Gruplarda 2. maçlar dün tamamlandı ve son maçlar bugün itibari ile başlayacak. Turnuvanın güçlü ekiplerinden olan Belçika ilk maçında Ukrayna'yı 3-0 yenen Romanya ile karşı karşıya geldi.

Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak Dev derbi tam 100 ülkede canlı olarak yayınlanacak

Belçika ilk maçında Slovakya'ya 1-0 mağlup olarak gruba şok bir yenilgi ile başlamıştı. Bu yenilgiyi telafi etmek için sahaya çıkan takım maçada etkili başladı. 

Köln şehrinde oynanan mücadelenin henüz 2. dakikasında Belçika Tielemans ile önce geçti. Yıldız forvet Lukaku'nun pasında topla buluşan oyuncu topu ağlara gönderdi ve tabelayı değiştirdi.

Maçın ilk yarısı bu skorla bitirken oyunun kontrolüde Belçika'nın elindeydi. İkinci yarıda yine etkili olan taraf kırmızı siyahlılardı. 63'te Lukaku farkı ikiye çıkardı ancak gol ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Maçın skorunu ise Kevin De Bruyne belirledi. 80. dakikada kaleci ile bire bir kalan oyuncu düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. Maç bu sonuçla biterken E Grubu'nda tüm takımların 3 puanı bulunuyor.

Belçika Ilk Galibiyetini Ald 1

Kaynak: İHA