İngiltere milli takımı EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finale yükselirken takıma en büyük katıkıyı veren oyunculardan biri şüphesiz Jude Bellingham oldu. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen tüm dünyadaki en değerli oyuncular arasında gösterilen Bellingham'ın ülkemizde de çok fazla sayıda destekçisi bulunuyor.

Özellikle Arda Güler ile takım arkaşı olması sebebiyle Bellingham'a özel bir ilgi olduğu gerçek. İngiliz oyuncu saha içinde oynadığı futbol saha dışında da ortaya koyduğu olgunluk ile fark yaratıyor. Bellingham hakkında en merak edilen sorulardan birisi oyuncunun dini inancının ne olduğu yönünde.

Bizde sizler için Bellingham Müslüman mı, Bellingham dini inancı nedir gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Bellingham Müslüman Mı Bellingham Dini Inancı Nedir 11

Bellingham Müslüman mı? Bellingham dini inancı nedir?

Jude 29 Haziran 2003'te İngiltere'de dünyaya gelen başarılı bir futbolcu. Bellingham'ın dış görünüşünden de anlaşılacağı üzere kendisi safkan bir İngiliz değil. Bellingham'ın Afrika kökeni de bulunuyor. Ayrıca kendisi İrlanda vatandaşlığı da taşıyor.

Bellingham hakkında en sık göze çarpan sorulardan birisi dini inancı ne sorusu. Bellingham Hristiyanlık inancını benimsemiş ve bu şekilde hayatını devam ettiren bir futbolcu. Futbolcu bunu maç içerisinde ve sosyal hayatında yaptığı hareketler ile sık sık gösteriyor.

Bellingham'ın dini inancı hakkında bilgi sahibi olduk gelin birde kariyerine bakış atalım...

Bellingham Müslüman Mı Bellingham Dini Inancı Nedir22

Jude Bellingham Kariyeri

Jude Victor William Bellingham 29 Haziran 2003 tarihinde İngiltere'de doğmuş bir süper star. La Liga kulübü Real Madrid ve İngiltere milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcudur.

Dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir. 2023 yılında, 21 yaş altı erkek futbolcular için verilen iki büyük ödülü de kazandı: son takvim yılında Avrupa'da oynayan futbolcular için Golden Boy ödülüne layık görüldü.


Birmingham City'ye 8 yaş altı takımında oynamak için katılan Bellingham, Ağustos 2019'da 16 yaş 38 günlükken ilk kez A takıma çıktığında kulübün en genç A takımda forma giyen oyuncusu oldu. 2019-20 sezonu boyunca düzenli olarak takımında oynadı.

Kazma küreği eline alan futbolcular tesis çevresindeki çukurlarda parodi çekimi yaptı Kazma küreği eline alan futbolcular tesis çevresindeki çukurlarda parodi çekimi yaptı

Temmuz 2020'de Borussia Dortmund'a katıldı ve ilk maçında kulübün en genç golcüsü oldu. Kulüpte geçirdiği üç sezon boyunca 132 maça çıktı ve 2020-21 DFB-Pokal'i kazandı. 2022-23 sezonundaki performansı Dortmund'un sezonu ikinci sırada bitirmesine yardımcı oldu ve ona Bundesliga'da Sezonun Oyuncusu ödülünü kazandırdı.

2023 yılında 103 milyon avro karşılığında Real Madrid'e imza atan Bellingham, ilk sezonunda kulübün ligdeki en skorer oyuncusu oldu, lig şampiyonluğunu ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmalarına yardımcı olmasıyla birlikte La Liga'da sezonun oyuncusu seçildi.

Bellingham İngiltere'yi 15 yaş altı, 16 yaş altı, 17 yaş altı ve 21 yaş altı seviyelerinde temsil etti. Kasım 2020'de A takım için ilk maçına çıkan Bellingham, ülkesini UEFA Euro 2020 ve 2024'ün yanı sıra 2022 FIFA Dünya Kupası'nda temsil etti.

Editör: Abdullah Akar