Türkiye 2024 Paris Olimpiyatlarında başarılı olmak istiyor. Ülkemizde Olimpiyat branşları arasında en başarılı olduğumuz dallardan birisi de boks olarak dikkat çekiyor. Özellikle son yıllarda boksörlerimiz Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlarda büyük başarılar elde ettiler.

2024 Paris Olimpiyatları'nda da en büyük madalya umutlarımızdan birisi olan Hatice Akbaş kimdir, kaç yaşında, nereli ve kaç kiloda yarışacak sorularına sizler için cevap vereceğiz.

Boksör Hatice Akbaş Kimdir Kaç Yaşında Ve Nereli Kaç Kiloda Mücadele Ediyor 11

Boksör Hatice Akbaş kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

1 Ocak 2002 tarihinde Malatya'da dünyaya gelen boksör 22 yaşındadır. Hatice Akbaş Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusudur ve 2022'de Dünya şampiyonluğu kazanmıştır.

Hatice Akbaş küçük yaşlarda spora olan meilli ile dikkat çekmiştir. Hatice Akbaş'ın babası Kerem Akbaş kızının spora olan düşkünlüğünü farketmiş ve onu boksa yönlendirmiştir.

Hatice Akbaş genç yaşlarda Boks, kick boks ve muay thai gibi spor branşlarının hepsinde şansını denemiştir. Akbaş 2011 yılı ile 2019 yılı arasında boksta 3, kick boksta 4 ve muay thai da 3 kez Türkiye şampiyonluğu elde etme başarısı göstermiştir.

Hatice Akbaş 46 kilo kategorisinde yarışırken Avrupa Şampiyonu olurken, waikuru branşında da Balkan Şampiyonu olma başarısına imza atmıştır. Akbaş 2021'de Fenerbahçe boks şubesine transfer olmuştu.

Hatice Akbaş Hırvatistan'da düzenlenen U22 Avrupa Boks Şampiyonası’nda 52 kiloda Hırvat boksör Nikolina Cacic'i yenerek kategorisinde dünya şampiyonluğu başarısını yakalamıştır.

Hatice Akbaş 2022'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kilo müsabakalarında omen Lăcrămioara Perijoc'ı 3-2 yenerek altın madalya kazanmaya hak kazandı.

Boksör Hatice Akbaş Kimdir Kaç Yaşında Ve Nereli Kaç Kiloda Mücadele Ediyor 22

Hatice Akbaş 2024 Yaz Olimpiyatları için kotayı Polanya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunlarında aldı. Akbaş ilk turu bay geçti. İkinci Macaristanlı rakibi Hanna Lakotár'ı yendi ve çeyrek finale çıktı. Çeyrek final mücadelesinde İtalyan Sirine Charaabi'yi yenen Akbaş yarı finale adını yazdırdı.

Kerem Aktürkoğlu ilk maçında gol ile tanıştı Kerem Aktürkoğlu ilk maçında gol ile tanıştı

Hatice Akbaş yarı finalde Romanyalı rakibi Lăcrămioara Perijoc'e kaybetmesine rağmen bronz madalya kazandı ve Olimpiyat hakkı elde etti. Hatice Akbaş Olimpiyat oyunlarında ilk maçına 27 Temmuz Cumartesi günü çıkacak.

Hatice Akbaş Kaç kiloda mücadele ediyor?

Hatice Akbaş boksta 54 kilo kategorisinde yarışıyor. Saat 21.00'da başlayacak olan mücadelede Hatice Akbaş Büyük Britanyalı Charley Davison ile karşı karşıya gelecek.

Editör: Abdullah Akar