Galatasaray'ın Şampiyonlar ligi gruplarına kalmasını garantilemesinin ardından muhtemel rakipleri merak konusu oldu. Taraftarlar cimbomun rakipleri hakkında pek çok soru sormaya başladı. Galatasaray'ın 2. torbada muhtemel rakiplerinden olan Borussia Dortmund hakkında sorulan, Borussia Dortmund kimin? Kadro değeri ve oyuncuları kimler? Sorularının cevapları haberimiz içerisinde yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Borussia Dortmund kimin? 

Borussia Dortmund, Almanya'nın en başarılı futbol kulüplerinden biridir. 1909 yılında kurulan kulüp, Almanya'da 8 Bundesliga şampiyonluğu, 5 DFB-Pokal şampiyonluğu ve 6 DFL-Supercup şampiyonluğu kazandı. Ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki kez final oynadı ve 1966 yılında UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazandı.

Dortmund, kırmızı ve sarı renkleri ile tanınan ve Westfalenstadion'da (Signal Iduna Park) maçlarını oynayan bir kulüptür. Kulübün en ünlü figürlerinden bazıları, Jürgen Klopp, Robert Lewandowski, Marco Reus ve Erling Haaland'dır.

Dortmund'un en büyük rakiplerinden biri, Gelsenkirchen'den Schalke 04'tür. Bu iki kulüp arasındaki maçlar, Alman futbolunun en büyük rekabetlerinden biri olarak kabul edilir.

Borussia Dortmund, Almanya'nın en büyük ikinci futbol kulübüdür. 1909 yılında kurulan kulüp, Bundesliga'da 8 kez şampiyonluk, 5 DFB-Pokal kupası ve 6 DFL-Supercup kupası kazandı. Borussia Dortmund, iç sahadaki maçlarını, 81.360 kapasiteli Signal Iduna Park'ta oynamaktadır. Bu stadyum, dünyanın en yüksek ortalama taraftar katılımına sahip stadyumudur.

Kulübün renkleri siyah ve sarı, sloganı ise "Gerçek Aşk" anlamına gelen Echte Liebe'dir. Borussia Dortmund, Almanya'da en popüler futbol kulüplerinden biridir ve dünyanın her yerinden taraftarları vardır.

Kulübün şu anki başkanı Reinhard Rauball, CEO'su Hans-Joachim Watzke ve teknik direktörü Edin Terzić'tir.

Borussia Dortmund, 19 Aralık 1909 tarihinde, Dortmund'un kuzeydoğusunda, bir grup genç tarafından kuruldu. Kulübü kuran gençler, futbol oynadıkları kilise sponsorluğundaki Holy Trinity kulübünden ayrılmışlardı.

Gençler, yerel bir barda buluşarak kulübün kuruluşunu kararlaştırdılar. Kulübün adı, Borussia bira fabrikasında üretilen "Borussia" birasından alındı.

Borussia, Latince'de Prusya anlamına geliyor. Takım, kuruluşunda mavi-beyaz çubuklu formayla oynamaya başladı. 1913 yılında ise renklerini sarı-siyah olarak değiştirdi.

Borussia Dortmund takımı başkanlık ile idare ediliyor. Takımın şuan ki başkanı olarak karşımıza Reinhard Rauball çıkıyor.

Kadro değeri ve oyuncuları kimler?

Borussia Dortmund takımının kadro değeri şuanda 462 Milyon euro olarak biliniyor.

Borussia Dortmund oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor:

  1. Gregor Kobel
  2. Marcel Lotka
  3. Alexander Meyer
  4. Silas Ostrzinski
  5. Nico Schlotterbeck
  6. Niklas Süle
  7. Mats Hummels
  8. Antonios Papadopoulos
  9. Ramy Bensebaini
  10. Julian Ryerson 
  11. Marius Wolf
  12. Thomas Meunier 
  13. Mateu Morey Bauzà
  14. Emre Can
  15. Salih Özcan
  16. Abdoulaye Kamara 
  17. Marcel Sabitzer
  18. Felix Nmecha
  19. Ole Pohlmann
  20. Julian Brandt
  21. Giovanni Reyna
  22. Marco Reus
  23. Karim Adeyemi
  24. Jamie Bynoe-Gittens
  25. Thorgan Hazard
  26. Donyell Malen
  27. Julien Duranville 
  28. Sébastien Haller
  29. Youssoufa Moukoko