İsrail'in 7 Ekim'de Filistin ve Gazze'ye yönelik başlattığı operasyon sonucu vatandaşların İsrail tabanlı ürünlere yaptığı boykotlar etkili olmaya başladı.

Bu ürünler arasında yer alan ABD'nin dünyaca ünlü kola markası olan Coco-Cola'ya yönelik yapılan boykotun etkisi şirketin KAP'a bildirdiği verilere yansıdı. Şirket KAP'a bildirdiği satış hacmine ilişkin verilerinde 2024 yılı için satış hacmi beklentilerini ''orta-tek haneli büyüme'den yatay-düşük tek haneli büyüme'ye revize ettiklerini duyurdu.

Şirketin yaptığı bildirideki ortadoğu açıklaması dikkat çekti. Coco-Cola'dan yapılan açıklamada, ''Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ve siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Büyüme beklentisi %30'a düştü

Şirket revize edilen hacim için de ''Revize edilen hacim beklentisi ve başlangıçta planlanandan daha yavaş fiyat artışlarıyla birlikte, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentimizi de 'düşük 40'lı yüzdelerde büyüme'den 'düşük 30'lu yüzdelerde büyüme' olarak revize ediyoruz.''dedi.

İbre aşağıya doğru çevrildi

Coco-Cola operasyonel kar konusunda da revizeye gitti. Şirket 2023 yılına göre kar bekelntisini hafif düşüş yatay olarak değiştirdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Faliyet ortamının daha da kötüleşmesi halinde FVÖK marjında bir önceki yıla kıyasla hafif bir düşüş riski görüyoruz. Bu potansiyel riski beklentilerimize dahil ederek, FVÖK marjı beklentimizi 'geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay' olarak değiştiriyoruz.''İfadelerine yer verildi.

Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı

Kaynak: Haber Merkezi