Manisa Büyükşehir Belediyesi,ağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli için "Temel İlkyardım Yenileme Eğitimi" programı düzenledi.

Yangın, kaza ve doğal afet gibi durumlarda ekiplerin daha iyi bir hizmet sunabilmesi için gerçekletirilen eğitimde,  özellikle kurtarma ve kaza risklerine yönelik ilk müdahale sırasında yapılması gerekenler anlatıldı. 

Gerçekleşen eğitim programına, İtfaiye Dairesi Gürhan İnal başta olmak üzere, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Derya Hüner ile İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Fulden Özdemir  katılımm sağladı.

"Temel İlk Yardım Yenilme Eğitimi" ,Manisa İl Sağlık Müdürlüğü  Belgin Dinç ve Emine Yüksel Baldan tarafından toplam 30 itfaiyeye verildi. Tam 2 gün boyunca devam eden eğitim,  hem teori,k hem de prtatik olarak verildi. 

Eğitim kpasmaında en başta yangın söndürme olmak üzere, arama kurtarma, afetzedeyi güvenli bölgeye taşıma, OED (Otomatik eksternal defibrilatör) cihazı kullanımı gibi birçok hayati görevlerde bulunmaları nedeniyle kazazedeye ve afetzedeye nasıl müdahale edecekleri anlatıldı.

Acil durumlarda uygunlacak olan ilk yardımın temel ilkeleride anlatıldı. Kırık, çıkık, burkulma ve diğer acil durumlarda uygulancak ilk yardım yöntemleri anlatıldı.

Eğitimin sonunda,  kursiyerlerin ilk yardım belgeleri yenilendi.

İtfaiyecilere Hayati Eğitim! (1)

Manisa'da uyuşturucuya geçit yok! Manisa'da uyuşturucuya geçit yok!

İtfaiyecilere Hayati Eğitim! (3)

Kaynak: İHA