Jose Mourinho yönetiminde tüm kulvarlarda başarı parolası ile sezona giriş yapan Fenerbahçe stoper rotasyonunu Çağlar Söyüncü hamlesi ile güçlendirdi. 28 yaşındaki oyuncu ile geçen sezonun ikinci yarısında kiralık sözleşme imzalayan Fenerbahçe Atletico Madrid'i ikna etti ve Çağlar'ı bonservisi ile kadroya kattı.

Galatasaray ve Beşiktaş'ta İstemişti

Geçen sezonun ilk yarısında Atletico Madrid'de fazla forma şansı bulamayan Çağlar Söyüncü, ikinci yarıda Fenerbahçe ile performansını yükseltmişti. Çağlar ile sezon sonunda Galatasaray ve Beşiktaş'ta ilgilindiği iddiaları ortaya atılmıştı.

Fenerbahçeli bir aileden geldiğini her fırsatta belirten Çağlar daha yüksek teklifler olmasına rağmen Fenerbahçe'yi seçti. Çağlar'ın sağlık kontrolünden geçtikten sonra Fenerbahçe'ye 4 yıllık imza atması bekleniyor.

Çağlar Söyüncü Bonservisi Ile Birlikte Fenerbahçe'de 11

Çağlar Söyüncü'nün Bonservisi Ne Kadar?

Atletico Madrid Çağlar Söyüncü'yü geçen sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı. Sezon içinde dalgalı bir grafik çizen Çağlar'ın piyasa değeri 10 milyon avro. Atletico oyuncu için Fenerbahçe'den yaklaşık 7 milyon avro ve bonuslar ile birlikte 10 milyon avroya çıkan bir mebla karşılığında anlaştı.

Mourinho İçin Stoperde Kalite Olmazsa Olmaz

Jose Mourinho teknik direktörlük kariyeri boyunca iyi stoperlerle çalışmaya çok özen gösterdi. Porto'da Carvalho, Chelsea'da Terry ve Gallas, İnter'de Lucio ile Samuel, Real Madrid'de Ramos ve Pepe bunlara örnek verilebilir.

Fenerbahçe'nin de bu takviye ile stoper hattı Becao, Djıku, Oosterwolde ve Çağlar Söyüncü gibi 4 üst düzey oyuncudan oluşmuş olacak. Bu 4 isme ek olarak Serdar Aziz'in de takımda kalması bekleniyor. EURO 2024'te parlayan Samet Akaydın'ın ise transfer yapması neredeyse kesin gibi.

Manisa'da Süper Amatör Lig'e Yusuf Bulut ismi verildi Manisa'da Süper Amatör Lig'e Yusuf Bulut ismi verildi

Editör: Abdullah Akar