Bir döneme damga vuran filmlerden olan Rocky'nin başrol oyuncularından olan Carl Weathers'ın ölümü gündeme bomba gibi düştü. İşte Weathers hakkında tüm merak edilen soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz...

Carl Weathers kimdir? Carl Weathers neden ve nasıl öldü?

Ailesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Carl Weathers’ın vefatını duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz. 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde öldü. Carl olağanüstü bir hayat yaşamış, istisnai bir insandı. Film, televizyon, sanat ve spora yaptığı katkılarla silinmez bir iz bıraktı ve dünya çapında nesiller boyunca tanındı. O çok sevilen bir kardeş, baba, büyükbaba, ortak ve arkadaştı.”

Carl Weathers (14 Ocak 1948 - 1 Şubat 2024) Amerikalı aktör, yönetmen ve futbol defans oyuncusuydu. Rolleri arasında ilk dört Rocky filminde (1976-1985) boksör Apollo Creed, Predator'da (1987) Albay Al Dillon ve Toy Story serisinde Combat Carl vardı.

Ayrıca Street Justice (1991-1993) adlı televizyon dizisinde Det. Beaudreaux'yu ve Arrested Development (2004, 2013) adlı komedi dizisinde kendisinin kurgulanmış bir versiyonunu canlandırdı ve Star vs. the Forces of Evil (2017-2019) adlı dizide Omnitraxus Prime'ı seslendirdi.

Carl Weathers Kimdir Carl Weathers Neden Ve Nasıl Öldü (1)

Star Wars dizisi The Mandalorian'da (2019-2023) Greef Karga olarak yinelenen bir rolü vardı ve bu rolüyle Drama Dizilerinde En İyi Konuk Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterildi.

Weathers, San Diego State Aztecs takımında kolej futbolu oynadı. Ulusal Futbol Ligi (NFL) Oakland Raiders ile 1970 NFL Seçmeleri'nde draft edilmeden sözleşme imzaladı. Raiders tarafından serbest bırakıldıktan sonra Kanada Futbol Ligi'nden BC Lions ile sözleşme imzaladı.

Weathers 14 Ocak 1948'de New Orleans, Louisiana'da doğdu. Babası gündelikçi bir işçiydi. Sekizinci sınıf öğrencisiyken özel bir okul olan St Augustine Lisesi'nden atletizm bursu kazandı.

Boks, futbol, jimnastik, judo, futbol ve güreşle uğraşan çok yönlü bir sporcuydu. Futbol oynadı ve 1966 yılında Long Beach Poly Lisesi'nden mezun oldu.

Weathers üniversitede defansif uç olarak futbol oynadı. Kolej kariyerine 1966 yılında Long Beach City College'da başladı, 1966 yılında başka bir defans oyuncusuyla antrenman için ısınırken koşu pistini çevreleyen bir kaldırıma takılarak ayak bileğinden sakatlanması nedeniyle oynayamadı.

Daha sonra San Diego State Üniversitesi'ne transfer oldu ve burada oynadı. 1968 ve 1969 yıllarında San Diego State Aztecs'te forma giydi ve Aztecs'in 1969 Pasadena Bowl'u kazanmasına, 11-0'lık bir dereceyle bitirmesine ve Final UPI Poll'da 18. sırada yer almasına yardımcı oldu, baş antrenör Don Coryell için oynadı.

Weathers, San Diego State'te tiyatro sanatları alanında yüksek lisans yaptı.

Carl Weathers Kimdir Carl Weathers Neden Ve Nasıl Öldü (2)

Weathers, 1970 yılında Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarından Oakland Raiders ile draft edilmemiş serbest oyuncu olarak sözleşme imzaladı.

Artık bir defans oyuncusu olarak oynayan Weathers, 1970 yılında Raiders için yedi maçta oynadı ve ilk AFC Şampiyonluk Maçına giderken AFC Batı Bölümü şampiyonluğunu kazanmalarına yardımcı oldu. 1971 sezonundan önce Weathers güçlü bir güvenlik oyuncusuna dönüştü.

Raiders onu Eylül 1971'de serbest bırakmadan önce 1971'de sadece bir maçta oynadı.

Aynı ayın ilerleyen günlerinde Weathers, Kanada Futbol Ligi takımlarından BC Lions ile sözleşme imzaladı.

1973 yılına kadar Lions'ta oynadı, toplamda 13 maça çıktı. Sezon dışında Weathers, San Francisco Eyalet Üniversitesi'ne devam etti ve 1974 yılında drama alanında lisans derecesi aldı.

Weathers 1974 yılında futboldan emekli oldu ve oyunculuk kariyerine başladı. NFL kariyerinde iki sezonda 8 maçta forma giydi, ancak herhangi bir istatistik kaydetmedi. CFL kariyerinde kaydettiği tek istatistik tek bir fumble kurtarmasıydı.

Daha sonraki yıllarda Weathers, NFL Films'in 1999, 2000 ve 2001 sezonlarının sezon özetini anlattı. 2017 NFL Draft'ı sırasında NFL Network'ün draft öncesi yayınında yer aldı.

Weathers, futbol oynamaya devam ederken figüran olarak çalışmaya başladı. İlk önemli rollerini uzun zamandır arkadaşı olan Arthur Marks'ın yönettiği iki blaxploitation filminde aldı: Bucktown (1975) ve Friday Foster (1975). 

Weathers ayrıca Good Times adlı sitcomun 1975'in başlarında yayınlanan "The Nude" adlı bölümünde, karısının kendisini J.J. ile aldattığından şüphelenen öfkeli bir kocayı canlandırdı.

1975'te Kung Fu'nun "The Brothers Caine" adlı bölümünde ve Cannon'ın "The Hero" adlı bölümünde konuk oyuncu olarak rol aldı. 1976'da suç draması Starsky & Hutch'ın bir bölümünde tefeci olarak ve Barnaby Jones'un "The Bounty Hunter" adlı bölümünde kaçak mahkûm Jack Hopper olarak yer aldı[16].

Rocky'de Sylvester Stallone ile birlikte Apollo Creed rolü için seçmelere katılırken Weathers, Stallone'nin oyunculuğunu eleştirdi ve bu da rolü almasına yol açtı. Sonraki üç Rocky filminde Apollo Creed rolünü tekrarladı: Rocky II (1979), Rocky III (1982) ve Rocky IV