2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında milli takımımız ikinci maçında Portekiz'e 3-0 kaybetti ve önemli bir darbe aldı. Portekiz maçında aldığımız sonuç ve kötü oyun kadar verdiğimiz sakatlar ile cezalılar da can sıkacak gibi duruyor.

Abdülkerim Bardakçı gördüğü sarı kart ile Çekya maçında cezalı duruma düştü. Diğer yandan ise Samet Akaydın maçın sonlarına doğru sakatlandı ve yerini Merih Demiral'a bıraktı.

Kritik Çekya maçı öncesinde stoper rotasyonu iyice daralan Montella burada kime şans verecek merak konusu oldu. Bizde sizler için ihtimalleri değerlendirdik.

Çekya maçında stoperde kim oynayacak?

Gruptan çıkmak için Çekya maçında alınacak 1 puan bize yeterli olacak. Kazandığımız takdirde grubu 2. bitireceğiz ve bir üst tura çıkacağız. Bu maç öncesinde ise akıllarda stoperde kim oynayacak sorusu var.

Elde kalan 2 orijinal stoper var bunlar; Merih Demiral ve Ahmetcan Kaplan. Ahmetcan bu seviyeler için tecrübesiz. Merih Demiral ise bu sezonu Arap Yarımadası'nda geçirdi ve formu oldukça düşük düzeyde.

Milli takıma yakın kaynaklar ise stoper için önemli adaylardan birinin ise Kaan Ayhan olduğunu söylüyorlar. Ajax ile ortalama bir sezon geçiren Ahmetcan ise diğer tercih olacak gibi görünüyor.

Milli takımın muhtemel Çekya 11'inin ise şöyle olması bekleniyor;

Yunusemre Belediyesi'nden kadınlara özel etkinlik! Yunusemre Belediyesi'nden kadınlara özel etkinlik!
  1. Mert Günok
  2. Mert Müldür
  3. Kaan Ayhan
  4. Ahmetcan Kaplan
  5. Ferdi Kadıoğlu
  6. İsmail Yüksek
  7. Hakan Çalhanoğlu
  8. Arda Güler
  9. Yusuf Yazıcı
  10. Kenan Yıldız
  11. Barış Alper Yılmaz
Kaynak: Haber Merkezi