Türkiye'nin en ünlü jeologlarından biri olan Celal Şengör'ün babası ve annesinin kim olduğu merak ediliyor. İşte detaylar...

Celal Şengör babası annesi ailesi ne iş yapıyor? 

Celal Şengör'ün babası Asım Şengör, 1928’de İstanbul’da doğmuştur. Ailesi Prizren ve Pirlepe kökenlidir. Babası Celalettin Şengör, halı tüccarıdır. Şengör’ün 3 kardeşi vardır. Bunlardan biri olan Şemsettin Şengör ve oğlu Ahmet Kamil, babalarının Kapalıçarşı’daki halı mağazasını işletmektedirler. Şengör, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra hukuk fakültesine kaydolmuştur, fakat okulu bırakıp ticarete girmiştir.

Şengör’ün eşi Mehmet Nuri Sipahioğlu, Yanya ve Preveze göçmeni bir ailedendir. Sipahioğlu, babası Celalettin’in Alman ortaklı Tamek Holding’in kurucularındandır. Tamek Gıda ve Fruko Gazoz’un yanı sıra, diğer önemli kuruluşlarda da yönetici olarak görev yapmıştır.

Celal Şengör Babası Annesi Ailesi Ne Iş Yapıyor Celal Şengör Serveti Ne Kadar

Babasının Tamek Gıda Sanayii A.Ş.'yi kurmasının ardından, Asım Şengör bu şirketin yönetim kurulu başkanı oldu. Tamek, Türkiye’nin gıda sektöründe öncü bir firma olarak çalışıyor. Tamek’in çeşitli gıda ürünleri arasında reçel, marmelat, salça, turşu, meyve suyu, konserve sebze ve meyve, hazır yemek gibi ürünler yer alıyor.

Asım Şengör, Tamek dışında, başka şirketlerin de yönetiminde görev aldı. Bunlara Türkiye Gemi Sanayii A.Ş., Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş., Türkiye Petrolleri A.O., Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi kurumlar örnek verilebilir. Asım Şengör’ün ne kadar zengin olduğu bilinmiyor ama Tamek’in 2020 yılında 1 milyar TL’den fazla gelir elde ettiği duyurulmuştu.

Celal Şengör Babası Annesi Ailesi Ne Iş Yapıyor Celal Şengör Serveti Ne Kadar (1)

İsrail askerleri Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürdü! İsrail askerleri Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürdü!

Celal Şengör'ün annesi Ayşe Hanım'ın  iki oğlu var: Celal Şengör ve Ali Mehmet Celal Şengör. Celal Şengör, 1955’te İstanbul’da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra, İTÜ Maden Fakültesi’nde jeoloji mühendisi oldu. Sonra ABD’de Texas Tech Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 1984’te İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğine başladı. Şu anda bu bölümde profesör olarak çalışıyor. Celal Şengör, jeotektonik ve tektonofizik konularında yaptığı araştırmalarla dünyaca ünlü bir bilim insanıdır.

Celal Şengör Babası Annesi Ailesi Ne Iş Yapıyor Celal Şengör Serveti Ne Kadar (2)

Çok sayıda bilimsel ödüle layık görülen Celal Şengör, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Amerikan Bilimler Akademisi (NAS)’nin de bir üyesidir. Celal Şengör’ün küçük kardeşi Ali Mehmet Celal Şengör, 1961’de İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Ardından ABD’de Harvard Üniversitesi’nde MBA yaptı. Tamek’te işe giren Ali Mehmet Celal Şengör, daha sonra farklı şirketlerde yönetici olarak çalıştı. Şu anda Tamek’in yönetim kurulunda yer alıyor.

Celal Şengör serveti ne kadar?

Celal Şengör serveti ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Fakat, internet siteleri onun yaklaşık 300 milyon TL değerinde olduğunu tahmin ediyor. Celal Şengör’ün  serveti ailesinin halı ve Tamek işleri, bilimsel çalışmaları, kitapları ve televizyon programlarından kazandığı düşünülebilir.

Kaynak: Haber Merkezi