Türkiye'de gündem çok hızlı şekilde değişiyor. Gündemi takip etmenin çok zor olduğu ülkemizde gündeme dahil olan kişilerden birisi de Cemal Eruç. Kıbrıs harekatının yıldönümünde Cemal Eruç hakkında çok fazla soruluyor.

Özellikle vatandaşlar Cemal Eruç kimdir, nerelidir, Cemal Eruç kaç yaşında ve yaşıyor mu gibi soruları sık sık sormaya başladı. Bizde sizler için bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Cemal Eruç kimdir nerelidir? Cemal Eruç kaç yaşında yaşıyor mu?

Cemal Eruç Türk Silahlı kuvvetlerinde uzun yıllar Tuğgeneral rütbesi ile çalışmış onurlu bir askerdir. Kendisi Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için değeri çok fazla bilinen Tuğgeneral olarak karşımıza çıkıyor.

Kıbrıs Barış Harekatında da görev alan Cemal Eruç hareketin önemli bir noktasında görev almıştır. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Bolu Dağ komando Tugay'ında 1. Tabur komutanlığı yapmaktadır.

Cemal Eruç'u en çok Türk halkına tanıtan olay ise kendisinin Kıbrıs Barışl Harekatı ile ilgili yazdığı kitaptır. Ceride isimli kitabında Cemal Eruç Kıbrıs Barış Harekatında yaşanılanları Türk halkı ile paylaşmıştır.

Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı Balaban'da Kentsel dönüşüm toplantısı

2021 yılında 88 yaşında Cemal Eruç 1933 doğumlu kahraman bir asker olarak biliniyor. Cemal Eruç 1954 yılında kara harp okulundan mezun olmuştur. 

Editör: Abdullah Akar