Şehidin var türkiye! Şehidin var türkiye!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eski  Büyükşehir Belediye başkanı Cengiz Ergün'ün 31 Mart 2024'de yapılan mahalli idareler seçimlerinde belediyeye ait reklam alanlarını izinsiz bir şekilde bedava kullandığını tespit etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ergün’ün seçim reklamlarının belediyenin kendi kasasından yaptığını ve bu reklamların ücretsiz olduğunu belirledikten sonra Ergün hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Cengiz Ergün'ün seçime ‘Bizim alnımız ak’ sloganı ile girmesinin vurgulandığı bildiride, Cengiz Ergün’ün seçimden sonra, bütün reklam çalışmalarını belediyeden yaptığı ve ücret ödemediği tespit edildi. 31 Mart 2024'teki mahalli idareler seçimleri sırasında, Ergün’ün seçim materyallerini belediyeye ait megalight, led, LCD, billboard ve CLP gibi reklam alanlarında yayımladığı belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ergün’ün seçim reklamlarını normal tarifeye göre ödeme yapmadan kullanmasının siyasi etik açısından tartışmalı olduğuna dikkat çekti. Belediyeye ait reklam mecralarının, normalde belirlenen ücretlerle kullanılmasının gerektiği ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, Cengiz Ergün’ün bu uygulaması nedeniyle oluşan kamu zararının tahsili için 1 Milyon 53 bin 270 TL KDV dahil bedelle gerekli yasal icra takibi başlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi