Çetin Çetintaş yoga denildiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi. Son dönemlerde özellikle sosyal medyada adını sıkça duyuyoruz. Sıra dışı yaşam tarzıyla öne çıkan ünlü yoga eğitmeni gerek verdiği eğitimler gerekse yazdığı kitaplarla gündemden düşmüyor. Paylaşımlarını milyonlarca insan takip ediyor.

Bunun sonucunda da Çetin Çetintaş kimdir sorusuna dair birçok detay merak ediliyor. Cevapları sizler için derledik.

Cetin Cetintas Kimdir 5

Çetin Çetintaş Kimdir?

Yogaya başlamaya düşünenlerin ilk karşılaştığı isimlerden biri Çetin Çetintaş. Herkes sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ünlü yoga eğitmeninin kim olduğunu merak ediyor. Bu sebeple Çetin Çetintaş kimdir sorusuna cevap arıyor.

Türkiye’nin en ünlü yoga eğitmenlerinden birisi olan Çetin Çetintaş, 7 Temmuz 1985’te doğdu. İlkokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra lisans eğitimi almak için İstanbul Üniversitesi’ne girdi. Burada yaradılış üzerine bilimsel bilgiler edinmek ve varoluşu bilim yoluyla izlemek için biyoloji okudu.

Biyoloji eğitimini tamamladıktan sonra ikinci kez üniversiteye başladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne giren Çetin Çetintaş spor yönetimi bölümünde okudu.

Daha sonra hala yaradılış ve varoluşla ilgili yeni şeyler öğrenmek istediğine karar vererek Uzakdoğu’ya seyahat etti. Birçok ülke ve manastırı ziyaret ederek yoga ve meditasyon üzerine çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarının sonucunda yogi olarak brahmaçarya yaşam sistemini benimsedi.

Çetin Çetintaş çalışmalarını ilerletmek için Sankritçe dilini öğrendi. Bu sayede yogayla ilgili eski yazıtları çalışabilme imkanı buldu. Yogayla ilgilenenlerin daha fazla kaynağa erişebilmesine katkıda bulunmak bu yazıtları Türkçeye çevirdi. 

Daha sonra araştırmalarını ve çevirilerini kitap haline getirerek yayımladı. Yayımladığı 10 kitabının da satanlar listesine Çetin Çetintaş kimdir sorusunun daha sık sorulmasına yol açtı.

Cetin Cetintas Kimdir 3

Ünlü yoga eğitmeninin şu ana kadar basılan kitapları şu şekilde:

  1. Hanuman’ı Bulmak (2016), Cross Basım ve Yayıncılık: Çetin Çetintaş, ilk kitabında Hint Tanrısı Hanuman’ın fiziksel kuvvet, cesaret ve ruhani teslimiyetini kendi içinizde keşfetmeniz için rehberlik yapıyor.
  2. Yoga Sutralar – I “Bir Yoginin El Kitabı” (2018), YogaKioo Türkiye Yayınları: Çetin Çetintaş’ın Sankritçe’den çevirdiği Yoga Sutralar yaklaşık 2500 yıl önce Patanjali tarafından yazıldı. Kitapta her bir sutra teker teker açıklanırken yoganın temel kavramlarına da yer veriliyor.
  3. Hayat Sana Ne Anlatıyor (2019), Destek Yayınları: Yayımlandığı andan itibaren yıllarca çok satanlardan düşmeyen kitapta ateş, toprak, hava ve su elementlerinin yaşama etkisi anlatılıyor.
  4. Yoga Sutralar – II Bir Yoginin Özgürlük Rehberi (2020), YogaKioo Türkiye Yayınları: 2018 yılında yayımlanan Yoga Sutralar’ın devamı niteliğindedir.
  5. Gerçek Özgürlük Kaderin Bilgisinin Vücuda Bürünmesiyle Gelir (2020), Destek Yayınları: Vaişeşika Ekolü’nü kuran Kanada fizik ve ruhu bir araya getirerek özgürlüğe giden yola ışık tutuyor.
  6. Sarı Çiçeği Koklayan Kedi (2020), Sokak Kitapları Yayınları: Kapağında Çetin Çetintaş’ın kedisi Fibonacci’nin olduğu kitapta yaşadığımız olaylara ve hissettiğimiz duygulara yoga ile nasıl bakabileceğimiz anlatılıyor.
  7. Temel Yoga Eğitmenlik Eğitimi (2021), YogaKioo Türkiye Yayınları: 146 temel asananın detaylıca anlatıldığı bu kitapta Pança Koşa, Pranayama ve Nefes Teknikleri, Çakralar, Mudralar, Bandhalar, Granthiler, Dharana ve Dhyana Teknikler hakkında bilgi veriliyor.
  8. Hayvanlardan Destek Almanın Gizemli Sanatı (2021), Destek Yayınları: Satışından elde edilen gelirin hayvan barınaklarına bağışlandığı kitap daha ilk hafta 25 baskıya ulaşarak satış rekoru kırdı. Kitapta elementler ve hayvanlar arasında ilişki anlatılıyor.
  9. Çakralar: Enerji Bedeni Anatomisi (2021), YogaKioo Türkiye Yayınları: Çetin Çetintaş, öğrencisi İnci Ünlü ile yazdığı kitapta evrensel enerjinizi ve enerji bedeninizi tanımanıza yardımcı oluyor.
  10. Duyguların Efendisi (2023), Destek Yayınları: Yaşam kalitenizi artırırken hayatınıza yön vermenin yolları gösteriliyor.

Çetin Çetintaş kimdir sorusuna yanıt bulanlar ünlü yoga eğitmenin yaşını, özel hayatını ve eğitim bilgilerini de merak ediyor. Vakit kaybetmeden cevaplarımıza geçelim

Cetin Cetintas Kimdir 4

Çetin Çetintaş Kaç Yaşında?

7 Temmuz 1985’te doğan Çetin Çetintaş an itibariyle 38 yaşındadır.

Çetin Çetintaş Ne Mezunu?

İki üniversite bitiren Çetintaş biyoloji ve spor yönetimi alanlarında eğitim aldı.

Çetin Çetintaş Evli Mi?

Başarılı yoga eğitmeninin özel hayatıyla ilgili bilgi bulunmuyor.

Umut Evirgen Kim? Nereli? Babası Kim? Ne İş Yapıyor? Umut Evirgen Evli Mi? Eski Sevgilileri Kimlerdi? Umut Evirgen Kim? Nereli? Babası Kim? Ne İş Yapıyor? Umut Evirgen Evli Mi? Eski Sevgilileri Kimlerdi?

Çetin Çetintaş kimdir, kaç yaşında, ne mezunu, evli gibi soruları sizler için cevapladık