BYD'nin ardından ünlü otomotiv devi Chery’nin de Manisa'ya yatırım yapması beklenirken, ünlü firmanın rotayı Karadeniz'e çevirdiği ileri sürüldü.

Üretici Kamil Arıkan: "Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” Üretici Kamil Arıkan: "Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım”

Çin otomotiv devi BYD'nin 1  milyar dolara Manisa'ya kuracağı fabrikadan sonra Chery’ninde Manisa'ya yatırım yapması bekleniyordu.  Edinilen son bilgiye göre dev şirketin Manisa ve Samsun arasından kaldığı fakat Samsun'a daha yakın olduğu iddia edildi. BYD'nin Manisa'ya kuracağı fabrika 5 bin kişiye istihdam kapısı açacakken, Chery'nin de Manisa'yı tercih edecek haberleri Manisa'da heyecan oluşturmuştu. 

Konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken, spekülasyonlar devam ediyor. Bir dönem Volkswagen'in de Manisa'ya fabrika kurmaktan son anda vazgeçmesi şehirde hayal kırıklığına neden olmuştu. Chery yetkililerinin Türkiye'de yatırım yapacağı kesin gözüyle bakıylıyor. Ancak şirketin ortaklık mı yoksa, tek olarak mı yapacağına henüz karar vermedi.

Kaynak: Haber Merkezi