Manisa'nın Kula ilçesinde Cumhuriyet Halk Partili(CHP) Belediye Başkanı Hikmet dönmez hakkında, iki kişiyi makamında darp ettirdiği yönündeki iddialar sebebiyle göz altına alındı. Başkan Dönmez'in şöförü ve koruması ise darp ettikleri iddiasıyla tutuklandı.

Alınan bilgiye göre,Başkan Dönmez, belediyeden ihale almış olan bir özel firma'nın yetkililerini makamına çağırdı. Başkan Dönmez, özel firmanın yetkilerli M.U ve H.D'nin  belediyenin ismini kullanarak esnaftan para topladığını ve esnafı dolandırdığını iddia ederek  firmaylasözleşmeyei fesh etmek istedi.

Başkan Dönmez'in  sözleşmeyi  fesh etmek istemesiyle tartışma başladı. Firmanın yetkileri olan M.U ve H.D makam odasında Başkan Dönmez'in odasında   darp edildikleri  iddiasıyla polise başvurdu. 

Firma yetkililerinin şikayeti üzerine polisler, Başkan Dönmez ile Şoförü M.O.A ve R.G'yi göz altına aldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından M.O.A ve R.G tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer yandan, Başkan Dönmez'in  firma yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmede sözleşmeyi fesh etmek istediği için yetkililerin kendisine saldırdığını bu yüzden koruması R.G ve M.O.A'nın olaya müdaha ettiğini savundu. Başkan Dönmez, Kula Devlet Hastanesin'nden darp raporu alarak şikayetçi olduğu bilgisi öğrenildi.

Başkan Dönmez'in göz altı süresi devam ediyor.

Chp Kula Belediye Başkanı Gözaltına Alındı! (1)

Chp Kula Belediye Başkanı Gözaltına Alındı! (2)