CHP Genel Başkanı Özgür Özel  CHP Olağan Kadın Kolları Kurultayında CHP'nin logosundaki altı oktan devletçilik okunun rengini mor ve yeşil olarak değiştireceğini söylemesi üzerine vatandaşlar, CHP logosundaki mor ve yeşil renklerin anlamı ne? sorusunun cevabını arıyor. İşte detaylar..

Çanakkale'de korkutan deprem Çanakkale'de korkutan deprem

CHP Genel Başknaı Özgür Özel'in açıklaması üzerine CHP'nin Devletçiliği temsil eden parti amblemindeki okun rengi yarısını yeşil, yarısını da mor  olarak değiştirilecek. Peki, yeşil ve mor rengin anlamı ne? CHP'nin yeni logosundaki yeşil ve mor renkler CHP'nin çevre ve kadın-erkek eşitliğini temsil edecek. Bu değişiklikle partinin çevre politikası ve kadın-erkek eşitliği ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışı sembolik olarak temsil edilecek.

Konuyla ilgil olrak CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada; CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, program kurultayına katılacak çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla birlikte ele alacağız. Bu devleti nasıl yöneteceğimizi belirtirken devletçilik okunun yarısını yeşile, yarısını ise mora boyayacağız. Eşit temsiliyeti bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz'' İfadelerine yer verdi.

CHP'nin logosundaki yeşil ve mor renkler LGBT'yi mi temsil ediyor?

CHP'nin logosundaki devletçilik okunun yeşil ve mor renge boyanacağını duyurması sonrası vatandaşlar CHP'nin logosundaki yeşil ve mor renkler LGBT'yi mi temsil ediyor? sorusunun cevabını araştırıyor. CHP'nin LGBT'ye olan poltikası doğrultusunda parti ambleminde bu şekilde bir değişikliğie gidilmesi ve mor renginde toplumsal cinsiyet eşitliğini temsil edecek olması bir kesim tarafından CHP, logosunda LGBT'yi mi temsil edecek sorusunu getirdi. Partinin yeşil rengin çevreyi mor rengin ise Kadın- Erkek eşitliğini temsil edecek açıklaması bir kesim tarafından tatmin edici bulunmadı. Partinin LGBT derneklerine olan bakış açısı üzerine bu şekilde bir karar alması, kamuoyunda bir kesim tarafından bu durumun bir süre CHP'ye ve Genel Başkan Özgür Özel'e karşı eleştiri dökümanı olarak kullanılacak gibi gözüküyor. Öte yandan CHP'nin yeni logosundaki erenklerin HDP veya Yeşil Sol Partinin logosundaki renkleri andırmasıda sosyall medyda bir grup tarafından eleştiririliyor. CHp'nin yeni logusu üzerindeki değişikliğe gidek renkler CHP'nin başını ağrıtacak gibi gözüküyor.

Muhabir: Erdinç Alkan